Άνοιξαν τα βαγόνια σαν κονσερβοκούτια στην σύγκρουση τρένων στο Μπάρι- Έλιωσαν τα σίδερα!

Τα ιταλικά ΜΜΕ τη χαρακτηρίζουν ως τη χειρότερη σιδηροδρομική τραγωδία στην ιστορία της χώρας

Άνοιξαν τα βαγόνια σαν κονσερβοκούτια στην σύγκρουση τρένων στο Μπάρι- Έλιωσαν τα σίδερα!
Όπως σας ενημερώσαμε νωρίτερα, το μεσημέρι της Τρίτης σημειώθηκε μια από τις χειρότερες σιδηροδρομικές τραγωδίες στην ιστορία της Ιταλίας, όταν λίγο έξω από το Μπάρι, δυο τρένα συγκρούστηκαν μετωπικά από άγνωστη -μέχρι στιγμής- αιτία. Τουλάχιστον 20 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους, με τον αριθμό να αυξάνεται διαρκώς και ακόμη 38 έχουν τραυματιστεί (τα 18 σοβαρά). Οι φωτογραφίες από το σημείο προκαλούν ανατριχίλα!




τττττ.jpg


Σύμφωνα με την τηλεόραση της Rai, πολλοί είναι αυτοί που παραμένουν εγκλωβισμένοι στα βαγόνια. Οι δε ιταλικές αρχές εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί.



Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το δυστύχημα οφείλεται πιθανόν σε ανθρώπινο λάθος, στη μη τήρηση της προβλεπόμενης προτεραιότητας από έναν εκ των δύο μηχανοδηγών.

View image on Twitter

Τα θύματα
της σφοδρής σύγκρουσης:

Τα περισσότερα θύματα ήταν εργαζόμενοι, φοιτητές και τουρίστες που κατευθύνονταν στο αεροδρόμιο του Μπάρι.

Στο νοσοκομείο της περιοχής 'Αντρια, όπου διακομίσθηκαν πολλοί τραυματίες, υπάρχει σοβαρή έλλειψη αίματος για μεταγγίσεις και οι αρχές ζήτησαν από τους εθελοντές αιμοδότες, αλλά και όλους τους πολίτες να σπεύσουν σε βοήθεια.

Ο Ιταλός υπουργός Μεταφορών Γκρατσιάνο Ντελ Ριο μεταβαίνει στην περιοχή του δυστυχήματος στην Απουλία, ενώ ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι επέστρεψε γρήγορα στην Ρώμη από το Μιλάνο για να παρακολουθήσει τον συντονισμό των πρώτων βοηθειών.

Τέλος, ο αντιπρόεδρος της περιφέρειας της Απουλίας, ο Αντόνιο Νουντσιάντε με τη σειρά του, έκανε λόγο για "δραματική κατάσταση".

ηηηη.jpg



ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top