ΤΕΛΕΙΟ ΒΙΝΤΕΟ! Σπάνια γέννηση ενός γιγαντιαίου πάντ��

Δείτε τα τρυφερά στιγμιότυπα

​Το γύρο του διαδικτύου κάνει ένα τρυφερό β��ντεο που δείχνει τη μαμά Χάο Χάο, μαζί με το νεογέννητο γιγαντιαίο πάντα. Η σπάνια γέννα πραγματοποιήθηκε τη νύχτα στο βελγικό πάρκο Pairi Daiza.

Πρόκειται για ένα γεγονός πολύ σπάνιο για το είδος αυτό που κινδυνεύει με εξαφάνιση.

Η Χάο Χάο, ζει από το 2014 στο πάρκο, το οποίο ανακοίνωσε μαζί με τον κινέζο ειδικό του Κέντρου Προστασία και Έρευνας για το Γιγάντιο Πάντα με «τεράστια χαρά» την ευτυχή εξέλιξη.

«Σε διάστημα είκοσι ετών, δύο ευρωπαϊκές χώρες έχουν επιτύχει, με τη βοήθεια της Κίνας, την αναπαραγωγή γιγάντιων πάντα: η Αυστρία και η Ισπανία. Το Βέλγιο είναι κατά συνέπεια η τρίτη χώρα που προσφέρει στην Ευρώπη ένα γιγάντιο πάντα», αναφέρεται στην ανακοίνωση του πάρκου Pairi Daiza, υπενθυμίζοντας ότι μόνο 2.000 άτομα του είδους έχουν απομείνει σε ολόκληρο τον κόσμο.

«Από την άποψη αυτή, κάθε γέννηση είναι ένα θαύμα», αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση του πάρκου που βρίσκεται στη Μπρυζελέτ, σε απόσταση 50 χιλιομέτρων δυτικά των Βρυξελλών.

Η Χάο Χάο και ο σύντροφός της Σινγκ Χούι, από την Κίνα, έτυχαν θερμής υποδοχής στο Βέλγιο τον Φεβρουάριο 2014. Όταν η Χάο Χάο έδειξε τα πρώτα σημάδια εγκυμοσύνης, οι αρχές του πάρκου τήρησαν επιφυλακτική στάση για τις πιθανότητες ευτυχούς κατάληξης της κύησης.

Πηγή: Daily Mail

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top