Κολωνία: «Θέλω να κάνω σεξ μαζί σου», «θα σε σκοτώσω»- Σημειώματα βρέθηκαν σε ΥΠΟΠΤΟ μετανάστη

Απομάκρυναν από τη θέση του τον αρχηγό της αστυνομίας- Από τους 31 υπόπτους, οι 18 είναι αιτούντες άσυλο

Κολωνία: «Θέλω να κάνω σεξ μαζί σου», «θα σε σκοτώσω»- Σημειώματα βρέθηκαν σε ΥΠΟΠΤΟ μετανάστη

Οργή προκαλούν τα σημειώματα που βρέθηκαν πάνω σε δύο υπόπτους, οι οποίοι συνελήφθησαν για τη μαζική σεξουαλική επίθεση στην Κολωνία, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Πρόκειται για δύο μετανάστες, εκ των οποίων ο ένας είχε σημειώματα με τις φράσεις «Ωραίο στήθος», «θέλω να κάνω σεξ μαζί σου» και «θα σε σκοτώσω» στα γερμανικά και τα αραβικά, σύμφωνα με την αστυνομία. Ωστόσο και οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι, λόγω έλλειψης επαρκών στοιχείων.

Portal_3544293b.jpg

Απομάκρυναν από τη θέση του τον αρχηγό της αστυνομίας
Οι αρχές της πόλης επικρίθηκαν έντονα για το χειρισμό τους στο περιστατικό βίας. Ο αρχηγός της αστυνομίας της Κολωνίας, ο 60χρονος Βόλφγκανγκ Άλμπερς καθαιρέθηκε μετά τη μαζική σεξουαλική επίθεση, για μη επαρκή επέμβαση της αστυνομίας. Ο ίδιος αντιστάθηκε στις προτροπές που δέχτηκε για να παραιτηθεί και οι πληροφορίες λένε ότι τον εξανάγκασαν σε πρόωρη συνταξιοδότηση.

31 ύποπτοι, εκ των οποίων οι 18 αιτούντες άσυλο

Σήμερα επιβεβαιώθηκε από την αστυνομία ότι μεταξύ των υπόπτων, είναι ορισμένοι που έχουν αιτηθεί άσυλο. Συγκεκριμένα, η αστυνομία έχει εντοπίσει 31 υπόπτους, εκ των οποίων οι 18 είναι αιτούντες άσυλο, σύμφωνα με το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών. Αυτοί δεν είναι βέβαια, ύποπτοι για σεξουαλική επίθεση, αλλά για σωματική βία και κλοπή.

Ανάμεσα στους υπόπτους είναι 9 Αλγερινοί, 8 Μαροκινοί, 4 Σύροι, 5 Ιρανοί, 2 Γερμανοί, ένας Ιρακινός, ένας Σέρβος και ένας Αμερικανός, είπε εκπρόσωπος του υπουργείου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας, βίντεο από τις βιαιότητες που σημειώθηκαν την πρωτοχρονιά βρέθηκαν στο κινητά τους, μεταξύ αυτών και επιθέσεις σε γυναίκες.

Η γερμανική αστυνομία, σύμφωνα με την Telegraph προχώρησε και στη σύλληψη 3 Σύρων στην περιοχή Βάιλ αμ Ράιν, οι οποίοι κατηγορούνται ότι βίασαν 2 ανήλικα κορίτσια, όμως σύμφωνα με την αρμόδια εισαγγελία το περιστατικό δεν σχετίζεται με τα γεγονότα που σημειώθηκαν την πρωτοχρονιά στην Κολωνία.

Σεξουαλικές επιθέσεις σε Ελσίνκι, Ζυρίχη, Αυστρία
Τρεις αιτούντες άσυλο έχουν συλληφθεί στο Ελσίνκι. Η Φινλανδική αστυνομία δήλωσε ότι είχε λάβει πληροφορίες ότι ομάδες αιτούντων άσυλο παρενοχλούν τις γυναίκες στην πόλη. «Αυτό είναι ένα εντελώς νέο φαινόμενο στο Ελσίνκι» τονίζει ο επικεφαλής της αστυνομίας. Παράλληλα η αστυνομία στη Ζυρίχη είπε ότι έξι γυναίκες είχαν αναφέρει τη σεξουαλική κακοποίηση παρόμοια με της Γερμανίας την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Επιπλέον υπήρξαν αναφορές για παρόμοιες επιθέσεις σε πόλεις σε όλη τη Γερμανία και σε γειτονική Αυστρία.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΣΟΚΑΡΟΥΝ οι μαρτυρίες των γυναικών- θυμάτων της σεξουαλικής επίθεσης στην Κολωνία
ΣΑΛΟΣ με τις δηλώσεις της Δημάρχου της Κολωνίας για τις σεξουαλικές επιθέσεις
ΔΕΙΤΕ που αλλού έγινε μαζική σεξουαλική επίθεση το βράδυ της Πρωτοχρονιάς
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top