Στο Κουαρτέτο Εθνικού Διαλόγου της Τυνησίας απονεμήθηκε το Νόμπελ Ειρήνης για το 2015

"Απαραίτητο να κάνουμε απόλυτη προτεραιότητα μας τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας", δήλωσε ο επικεφαλής του Γενικού Εργατικού Συνδικάτου

Στο κουαρτέτο Εθνικού Διαλόγου της Τυνησίας απονεμήθηκε το Νόμπελ Ειρήνης για τη φετινή χρονιά. Το κουαρτέτο αποτελείται από το Εθνικό Εργατικό Συνδικάτο, την Ένωση Τυνησιακής Βιομηχανίας, Εμπορίου και Βιοτεχνίας, τον Δικηγορικό Σύλλογο και την Οργάνωση Προστασίας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η διάκριση τιμά τις προσπάθειες υπέρ μιας πλουραλιστικής δημο��ρατίας μετά την «Επανάσταση των Γιασεμιών».

ρτυξρτυξτρξ.jpg

Σημειώνουμε, ότι τo Κουαρτέτο συστάθηκε το 2013 σε εποχή έντονων κοινωνικών αναταραχών και δολοφονικών ενεργειών στην Τυνησία, που έθεταν σε κίνδυνο τη διαδικασία εκδημοκρατισμού της χώρας.

«Σήμερα είναι απαραίτητο να κάνουμε απόλυτη προτεραιότητα μας τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας. Αυτό σημαίνει τη διατήρηση του συντονισμού και της συνεργασίας μεταξύ όλων των χωρών για να εξαλείψουμε τους πόρους της», δήλωσε ο επικεφαλής του Γενικού Εργατικού Συνδικάτου.

Η Νορβηγική Ακαδημία εξέφρασε την ελπίδα ότι το βραβείο Νόμπελ θα διασφαλίσει την πορεία της Τυνησίας προς τη δημοκρατία.

Υπενθυμίζουμε, ότι το Νόμπελ Ειρήνης συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 850.000 ευρώ και απονέμεται κάθε χρόνο στις 10 Δεκεμβρίου, οπότε και πέθανε ο Άλφρεντ Νόμπελ, που θέσπισε τα ομώνυμα βραβεία.


Δείτε το βίντεο από την απονομή στο Όσλο...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top