Δάσκαλος ζήτησε από 13χρονα παιδιά να γράψουν σημειώματα... αυτοκτονίας!

Έξαλλοι οι γονείς

Σοκ προκλήθηκε σε γονείς στη Σουηδία όταν πληροφορήθηκαν για μια «σχολική άσκηση» που ανατέθηκε στα παιδιά τους. Συγκεκριμένα 13χρονοι μαθητές δημοτικού σχολείου στην περιοχή Skelleftea στη βορειοανατολική Σουηδία κλήθηκαν να συντάξουν φανταστικά σημειώματα αυτοκτονίας και μάλιστα ο δάσκαλος τους ζήτησε να υποθέσουν ότι τα απευθύνουν στις μητέρες τους(!).

Η «άσκηση» αυτή διεξήχθη στο πλαίσιο ενός μαθήματος για την αντιμετώπιση των ψυχικών παθήσεων.

Τα παιδιά φαίνεται πως άκουσαν την επώδυνη ιστορία μιας κοπέλας που αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή της και μετά από αυτό τους ζητήθηκε να γράψουν μια επιστολή στη μητέρα του κοριτσιού (ή σύμφωνα με άλλες πηγές μια επιστολή στην οποία να εξηγούν ότι η αυτοκτονία δε συνιστά λάθος των γονίων), έχοντας όμως στο μυαλό τους τη δική τους μητέρα.

Όπως είναι φυσικό προκλήθηκε σάλος, οι γονείς των παιδιών εξαγριώθηκαν («έχουμε αναστατωθεί με αυτό το γεγονός», ανέφερε ένας γονιός στο σουηδικό κανάλι SVT), ενώ η διοίκηση του σχολείου ανέφερε ότι παρανοήθηκε το πραγματικό νόημα της εργασίας.

* Φωτό αρχείου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top