Κι άλλη δολοφονία Αφροαμερικανού από αστυνομικό

Έντονες αντιδράσεις και πάλι στις ΗΠΑ

Κι άλλη δολοφονία Αφροαμερικανού από αστυνομικό

​Ένας ακόμα Αφροαμερικανός έπεσε νεκρός την Παρασκευή από πυρά αστυνομικού στο Ουισκόνσιν των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον διοικητή της αστυνομίας του Μάντισον, Μάικ Κόβαλ, ένας αστυνομικός ανταποκρίθηκε σε κλήση για διατάραξη κοινής ησυχίας στις 18:30 το απόγευμα, τοπική ώρα. Μετά από λίγα λεπτά εισέβαλε στο διαμέρισμα που είχε μπει ο 19χρονος Αφροαμερικανός, ο οποίος ήταν ύποπτος για μια άλλη υπόθεση ξυλοδαρμού.

Ο αστυνομικός και ο 19χρονος, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία πάλεψαν, με αποτέλεσμα πάνω στην πάλη, ο νεαρός να τραυματιστεί θανάσιμα από το όπλο του αστυνομικού.

Η είδηση έγινε αμέσως γνωστή και δεκάδες άνθρωποι ξεχύθηκαν για μια ακόμα φορά στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για την αστυνομική βία που παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Ο δήμαρχος του Μάντισον, Πολ Σόγκλιν δήλωσε ότι θα διεξαχθεί έρευνα για να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες του θανάτου του 19χρονου Αφροαμερικανού, αλλά από άλλο αστυνομικό τμήμα.

Μάλιστα ο ίδιος ο υπουργός Δικαιοσύνης, των ΗΠΑ, Έρικ Χόλντερ, δήλωσε αποφασισμένος να δώσει τέλος στη ρατσιστική βία, ξεκινώντας από το ταραγμένο Φέργκιουσον.

Ο Χόλντερ τόνισε στους δημοσιογράφους ότι θα ξηλώσει όλη την αστυνομία της πόλης, μετά και από την καταδικαστική έκθεση που αποκαλύπτει ρατσισμό και συστηματικές διακρίσεις σε βάρος των μαύρων από τους αστυνομικούς της πόλης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top