ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ: Βλέπει για πρώτη φορά τη γυναίκα του μετά από 10 χρόνια

Πριν από 20 χρόνια διαγνώστηκε με μια σπάνια μορφή πάθησης του αμφιβληστροειδούς

ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ: Βλέπει για πρώτη φορά τη γυναίκα του μετά από 10 χρόνια

Το γύρο του διαδικτύου συγκινώντας κάνει ένα βίντεο το οποίο δείχνει τη στιγμή που ένας άντρας από τη Μινεσότα, βλέπει για πρώτη φορά μέσα στα τελευταία δέκα χρόνια, την επί 45 χρόνια σύζυγό του. Και αυτό χάρη σε εμφύτευμα βιονικού ματιού.

Ο λόγος για τον 68χρονο Allen Zderad ο οποίος πριν από περίπου 20 χρόνια διαγνώστηκε με μια σπάνια μορφή πάθησης του αμφιβληστροειδούς, με αποτέλεσμα να χάνει σταδιακά την όρασή ��ου.

Ωστόσο, τώρα με τη βοήθεια της επιστήμης ο 68χρονος μπορεί να ξαναδεί. Αυτό, χάρη σε μια κλινική δοκιμή ενός συστήματος που ονομάζεται "Δεύτερη Όραση" και προσφέρει στους ασθενείς τη δυνατότητα να διακρίνουν σχήματα, ανθρώπους, αλλά και την αντανάκλαση τους σε γυάλινες επιφάνειες. Οι επιστήμονες, που έχουν αναλάβει την κατασκευή του, υποστηρίζουν πως το προϊόν απαιτεί, περαιτέρω, βελτίωση, προκειμένου να εξελιχθεί πριν από τη κυκλοφορία του στην αγορά.

Ο Zderad ήταν ο πρώτος ασθενής που δοκίμασε το βιονικό μάτι, που όπως δηλώνει ο επικεφαλής της έρευνας: "δεν αποτελεί αντικατάσταση του αμφιβληστροειδούς, αλλά πρόκειται, ουσιαστικά για δυο καλώδια που με τη βοήθεια της χειρουργικής θα συνδεθούν με τους νευρώνες του ματιού".

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top