Το είδαμε κι αυτό: Ο Μπιλ Γκέιτς πίνει νερό από… ανθρώπινα κόπρανα! –ΦΩΤΟ

Αυτή η τεχνολογία θα μπορούσει να παρέχει νερό στον αναπτυσσόμενο κόσμο, λέει

Το είδαμε κι αυτό: Ο Μπιλ Γκέιτς πίνει νερό από… ανθρώπινα κόπρανα! –ΦΩΤΟ

Δεν δίστασε να δοκιμάσει να πιει νερό από ανθρώπινα κόπρανα και μάλιστα… μπροστά στην κάμερα, ο Μπιλ Γκέιτς.

Ο ιδρυτής της αμερικανικής εταιρείας τεχνολογίας Microsoft, ήπιε νερό προερχόμενο από επεξεργασμένα ανθρώπινα κόπρανα, σύμφωνα με το BBC. Ο ίδιος δήλωσε μάλιστα, ότι αυτή η τεχνολογία θα μπορούσε να παρέχει νερό στον αναπτυσσόμενο κόσμο.

«Το νερό είχε την ίδια γεύση με το εμφιαλωμένο που πίνω ως τώρα» δήλωσε ο Γκέιτς και πρόσθεσε:

«Έχοντας μελετήσει τη μηχανική πίσω από την τεχνολογική αυτή εξέλιξη, με χαρά μπορώ να πίνω αυτό το νερό κάθε ημέρα. Είναι ασφαλές».

bill-gates-wants-you-to-drink-poop-water-776-body-image-1420636465.jpg
Πρόκειται για το σύστημα Omniprocessor, εφευρέτης του οποίου είναι ο Πέτερ Γιανίτσκι. Το σύστημα αυτό μετατρέπει τα ανθρώπινα κόπρανα σε πόσιμο νερό. Αρχικά τα κόπρανα βράζονται με αποτέλεσμα το νερό να διαχωρίζεται από τις στερεές ουσίες. Στη συνέχεια, οι στερεές ουσίες με τη χρήση φωτιάς, παράγουν ατμό που στη συνέχεια χρησιμοποιείται για την παραγωγή ηλεκτρισμού. Το νερό διυλίζεται σε ειδικά διαμορφωμένα δοχεία και μετατρέπεται σε πόσιμο.

32.si.jpg
Όσο γιατί να θέλει κάποιος να μετατρέψει τα ανθρώπινα κόπρανα σε νερό, ο Γκέιτς απαντά: «Υπάρχουν ασθένειες που προκαλούνται από τη δίψα και την κακή διατροφή, που προκαλούν το θάνατο περίπου 700.000 παιδιών ετησίως».

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με την οργάνωση WaterAid, περίπου 748 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο δεν έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top