Κοινή έρευνα ζητά από τις ΗΠΑ η Β. Κορέα για την κυβερνοεπίθεση

Που ανέστειλε την προβολή κωμωδίας για τον "ηγέτη" της...

Κοινή έρευνα ζητά από τις ΗΠΑ η Β. Κορέα για την κυβερνοεπίθεση

Την διεξαγωγή κοινής έρευνας σχετικά με τη μαζική κυβερνοεπίθεση εις βάρος της Sony Pictures, ζήτησε η Βόρεια Κορέα από τις Ηνωμένες Πολιτείες, αρνούμενη κάθε σχέση με το περιστατικό.

Η κυβερνοεπίθεση φέρεται να είχε σαν στόχο την κινηματογραφική ταινία "Η συνέντευξη", μια κωμωδία που δείχνει μια φανταστική συνωμοσία της CIA προκειμένου να δολοφονήσει τον βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ-Ουν. Μάλιστα η διανομή της ταινίας στους κινηματογράφους ακυρώθηκε από την Sony έπειτα από την κυβερνοεπίθεση, αλλά και τις απειλές που δέχθηκε για τους κινηματογράφους στους οποίους θα προβαλλόταν η ταινία.

«Αφού οι Ηνωμένες Πολιτείες διαδίδουν ισχυρισμούς χωρίς βάση και μας διαβάλλουν, τους προτείνουμε μία κοινή έρευνα» αναφέρει το το υπουργείο Εξωτερικών της Β. Κορέας, μετά την προειδοποίηση του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ότι «θα απαντήσει» στη Βόρεια Κορέα.

«Χωρίς να φθάσουμε μέχρι του σημείου να καταφύγουμε στα βασανιστήρια όπως το έκανε η αμερικανική CIA, έχουμε τα μέσα για να αποδείξουμε ότι δεν έχουμε καμία σχέση με αυτό το συμβάν» υποστήριξε επίσης το ΥΠΕΞ της Β. Κορέας, σύμφωνα με το κρατικό επίσημο π��ακτορείο ειδήσεων KCNA.

«Δεν θα ανεχθούμε ποτέ οποιαδήποτε προσβολή εναντίον της ύψιστης αρχής μας» ανέφερε επίσης το υπουργείο, το οποίο πρόσθεσε:

«Όμως σε περίπτωση όπου θα έπρεπε να προβούμε σε αντίποινα, δεν θα εξαπολύαμε τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον αθώων θεατών στους κινηματογράφους αλλά μετωπικές επιθέσεις εναντίον εκείνων που επιδίδονται σε εχθρικές ενέργειες εναντίον της Βόρειας Κορέας.

Η Β. Κορέα απειλεί ακόμα τις ΗΠΑ ότι εκτίθενται σε «σοβαρές συνέπειες αν αρνηθούν την πρότασή μας και συνεχίσουν να διασπείρουν διαδόσεις για υποτιθέμενα αντίποινα εναντίον μας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top