ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Τσακ Χέιγκελ

Το απόγευμα αναμένονται οι δηλώσεις Ομπάμα

ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Τσακ Χέιγκελ

​Την παραίτηση του φέρεται να υπέβαλε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Τσακ Χέιγκελ, όπως μεταδίδουν τα ξένα μέσα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος αναμένεται να ανακοινώσει αργότερα εντός της Δευτέρας και επισήμως την παραίτηση του κ. Χέιγκελ, φέρεται να δέχτηκε την απόφαση να αντικαταστήσει τον μόνο Ρεπουμπλικανό του υπουργικού του συμβουλίου την Παρασκευή, μετά από σειρά συναντήσεων τις οποίες είχε με ανώτατα κυβερνητικά στελέχη, αλλά και με τον ίδιο τον υπουργό Άμυνας τις δύο τελευταίες εβδομάδες.

Η κίνηση αυτή προφανώς σχετίζεται με τον τρόπο αντιμετώπισης του κινδύνου του Ισλαμικού Κράτους, σε στρατιωτικό επίπεδο, αφού χρειάζονται ηγετικά στοιχεία τα οποία πρέπει να διαθέτει ο επικεφαλής του Πενταγώνου, διαφορετικά από εκείνα του κ. Χέιγκελ.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ είχε κληθεί να αντιμετωπίσει την ανάγκη για ριζικές μειώσεις στον προϋπολογισμό των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, αλλά και την αποχώρηση του μεγαλύτερου μέρους των στρατευμάτων των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν, η οποία ολοκληρώνεται τον Δεκέμβριο.

Κυβερνητική πηγή πάντως, επέμεινε ότι δεν πρόκειται για αποπομπή, αλλά για κοινή απόφαση των Μπαράκ Ομπάμα και Τσακ Χέιγκελ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top