Γάζα: Επτάωρη ανθρωπιστική εκεχειρία κήρυξε το Ισραήλ

Παραδέχθηκε πλήγμα κοντά στο σχολείο του ΟΗΕ

Γάζα: Επτάωρη ανθρωπιστική εκεχειρία κήρυξε το Ισραήλ

​Επτάωρη ανθρωπιστική εκεχειρία, η οποία θα τεθεί σε ισχύ το πρωί της Δευτέρας στο μεγαλύτερο μέρος της Λωρίδας της Γάζας, κήρυξε το Ισραήλ, μετά από τις έντονες επικρίσεις που δέχθηκε για τον βομβαρδισμό ενός σχολείου του ΟΗΕ, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δέκα άνθρωποι.

Όπως μετέδωσαν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, η κατάπαυση του πυρός θα τεθεί σε ισχύ στις 10:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδος) το πρωί στη Γάζα, εκτός από την περιοχή ανατολικά της πόλης Ράφα. Ωστόσο, σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι σε περίπτωση που ο ισραηλινός στρατός δεχθεί επίθεση θα αντεπιτεθεί.

Την Κυριακή ο ισραηλινός στρατός έπληξε σχολείο του ΟΗΕ στη νότια Λωρίδα της Γάζας με αποτέλεσμα 10 Παλαιστίνιοι να χάσουν τη ζωή τους και 27 ακόμη να τραυματιστούν. Η έκρηξη έπληξε την είσοδο του σχολείου, το οποίο λειτουργεί ως καταφύγιο για χιλιάδες εκτοπισμένους από τις συγκρούσεις ανθρώπους.

Πλήγμα κοντά στο σχολείο του ΟΗΕ παραδέχθηκε το Ισραήλ

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ παραδέχτηκαν απόψε ότι έβαλαν εναντίον ενός στόχου κοντά στο σχολείο του ΟΗΕ στη Ράφα όπου τουλάχιστον δέκα Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί.

«Ο ισραηλινός στρατός έβαλε στο στόχαστρο τρεις τρομοκράτες του Ισλαμικού Τζιχάντ που επέβαιναν σε ένα μηχανάκι κοντά στο σχολείο της UNRWA στη Ράφα» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε στην Ιερουσαλήμ, όπου σημειώνεται ότι οι ένοπλες δυνάμεις «εξετάζουν τις συνέπειες που είχε αυτό το πλήγμα».

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι-Μουν χαρακτήρισε την επίθεση «εγκληματική ενέργεια» που αποτελεί «κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου». Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζεν Ψάκι, δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι συγκλονισμένες από αυτή την «επαίσχυντη» επίθεση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top