ΣΕ ΤΕΝΤΩΜΕΝΟ ΣΧΟΙΝΙ η Ουκρανία: Τα τανκς έκαναν την εμφάνισή τους στην Κριμαία

Φόβοι για διχοτόμηση-Πληροφορίες ότι ο Γιανουκόβιτς κατέφυγε στο Άγιον Όρος

ΣΕ ΤΕΝΤΩΜΕΝΟ ΣΧΟΙΝΙ η Ουκρανία: Τα τανκς έκαναν την εμφάνισή τους στην Κριμαία

Πρώτη ανάρτηση: ​26/02/2014 15:13

Σε τεντωμένο σχοινί ακροβατεί η Ουκρανία, με την απειλή ενός νέου εκτροχιασμού να είναι ακόμα ορατός. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν σε μια προσπάθεια επίδειξης ισχύος της Ρωσίας έδωσε σύμφωνα με πληροφορίες εντολή στις ένοπλες δυνάμεις που είναι εγκατεστημένες στην Κεντρική και Δυτική Ρωσία να πραγματοποιήσουν άσκηση ετοιμότητας εντείνοντας έτσι τα αποσχιστικά σενάρια.

Στην Σεβαστούπολη, στα νότια της Ουκρανίας, έκαναν την εμφάνισή τους δύο τεθωρακισμένα, ενώ περίπου 500 άτομα πραγματοποίησαν διαδήλωση υπέρ ενός Ρώσου πολίτη που θα θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του δημάρχου της πόλης.

Επίσης στην περιοχή όπου βρίσκεται η ναυτική βάση του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, έχει εγκατασταθεί ένα άρμα μάχης, ενώ ένα ακόμα βρίσκεται στον περίβολο του πολιτιστικού κέντρου «Οίκος της Μόσχας», στο κέντρο της πόλης.

Διαδηλώσεις σημειώθηκαν και στην Συμφερόπολη, όπου περίπου 500 φιλορώσοι κάτοικοι της πόλης συγκεντρώθηκαν μπροστά από το τοπικό κοινοβούλιο και απαίτησαν μεγαλύτερη αυτονομία.

Έντονη ανησυχία επικρατεί στο στρατόπεδο της προσωρινής κυβέρνησης της Ουκρανίας, με τον Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ, ο οποίος εκτελεί χρέη προέδρου να μην κρύβει την έντονη ανησυχία του για τις έντονες αποσχιστικές τάσεις που εκφράζονται κυρίως στην περιοχή της Κριμαίας μετά τις αιματηρές διαδηλώσεις στο Κίεβο.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των πολιτών στην Κριμαία μιλάει ρωσικά και η επιρροή της Μόσχας είναι πολύ έντονη. Κάποιοι μάλιστα έχουν σχηματίσει και παραστρατιωτικές ομάδες που δεν κρύβουν την αντίθεσή τους στις πολιτικές αλλαγές που γίνονται στο Κίεβο.

Την ίδια ώρα ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς παραμένει άφαντος, ενώ το κοινοβούλιο ψήφισε την παραπομπή του στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης, όταν συλληφθεί.

Πάντως, τα ουκρανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας κατέφυγε στο Άγιον Όρος. Ωστόσο, κάτι τέτοιο ακόμα δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί.

Νωρίτερα, η Ρωσική εφημερίδα Rossiyskaya Gazeta, που στηρίζεται από τον Βλαντιμίρ Πούτιν με δημοσίευμά της υποστηρίζει ότι η CIA φυγάδευσε τον έκπτωτο Ουκρανό πρόεδρο, αφού πρώτα πήρε διαβεβαιώσεις ότι δεν θα ασχοληθεί ξανά με την πολιτική ζωή της Ουκρανίας.

Κάτι τέτοιο πάντως επίσης δεν έχει επιβεβαιωθεί και οι αρχές συνεχίζουν του ανθρωποκυνηγητό εναντίον του Γιανουκόβιτς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top