Κίνα: Θάνατος σε όσους ρυπαίνουν το περιβάλλον!

Νέα δικαστική ερμηνεία

Οι κινεζικές αρχές παραχώρησαν στα δικαστήρια τη δικαιοδοσία να εκδίδουν αποφάσεις για την επιβολή της εσχάτης των ποινών σε σοβαρές υποθέσεις ρύπανσης και μόλυνσης, μετέδωσαν κρατικά μέσα ενημέρωσης! Η κυβέρνηση πασχίζει να κατευνάσει τι�� ανησυχίες του πληθυσμού για την επιδείνωση των περιβαλλοντικών συνθηκών.

Μεγάλο ποσοστό του αστικού πληθυσμού είναι αντίθετο με την πολιτική ανάπτυξης με κάθε κόστος που έχει επιβάλει η κυβέρνηση, η οποία ναι μεν είχε εκτινάξει την οικονομία τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, όμως έχει αναδείξει το περιβάλλον ως ένα από τα κυρίαρχα ζητήματα ανησυχίας και διαμαρτυρίας.

Νέα δικαστική ερμηνεία, επιβάλλει «αυστηρότερες τιμωρίες» και σκληραίνει την ως σήμερα «χαλαρή κι επιφανειακή» εφαρμογή της κρατικής νομοθεσίας για την προστασία του περιβάλλοντος, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

«Οι πιο σοβαρές υποθέσεις θα επισύρουν τη θανατική ποινή», μετέδωσε η ίδια πηγή. «Θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε κάθε διαθέσιμη δύναμη προκειμένου να αποκαλύπτουμε εγκαίρως όλες τις ενδείξεις παραβίασης της περιβαλλοντικής πολιτικής», καταλήγει.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top