Ο Ερντογάν καλεί σε αντισυγκεντρώσεις

Αστυνομικοί άσκησαν ξανά βία σε βάρος διαδηλωτών

Αντιμέτωπος με τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις στη διάρκεια της θητείας του βρίσκεται ο Ταγίπ Ερντογάν. Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, κάλεσε τους υποστηρικτές του να ετοιμαστούν για συλλαλητήρια υπέρ της κυβέρνησ��ς το ερχόμενο Σαββατοκύριακο σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα.

Ο Ερντογάν, απευθυνόμενος στα πλήθη στην πρωτεύουσα, είπε: «Το Σάββατο είστε έτοιμοι για μια μεγάλη συνάντηση στην Άγκυρα;... Την επομένη θα έχουμε τη συνάντηση της Κωνσταντινούπολης».

Η αστυνομία, την ώρα της ομιλίας Ερντογάν, χρησιμοποιούσε δακρυγόνα και κανόνια νερού για να απομακρύνει τους διαδηλωτές στην πλατεία Κιλιζάι.

«Οι χρηματοοικονομικές αγορές της χώρας δέχονται επίθεση από εγχώριους και διεθνείς κερδοσκόπους», τόνισε ο Ερντογάν, καλώντας τον λαό να τοποθετεί τα χρήματά του στις κρατικές παρά στις ιδιωτικές τράπεζες. «Αν καταρρεύσει το χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης, εσείς (οι κερδοσκόποι) θα είστε κάτω από τα ερείπια, όχι ο Ταγίπ Ερντογάν» σημείωσε ενώπιον ενθουσιώδους πλήθους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top