Παιδί θαύμα: 7χρονη νίκησε την οξεία λεμφοκυτταρική λευχαιμία!

Τεράστιες ελπίδες για θεραπεία της ασθένειας δίνει η περίπτωση της Έμιλι

Στα επτά της χρόνια η Έμιλι "Εμα" Γουάιτχιντ είναι ένα παιδί θαύμα: είναι το πρώτο παιδί που νίκησε τη λευχαιμία χάρη σε μια καινοτόμο θεραπεία όπου τα δικά της ανοσοποιητικά κύτταρα αναπρογραμματίστηκαν για να επιτεθούν στα καρκινικά της κύτταρα!kao.jpg

Η μικρή νοσηλεύτηκε 11 μήνες στην Φιλαδέλφεια και σήμερα είναι πολύ καλύτερα στην υγεία της, καθώς η ασθένεια της παρουσιάζει ύφεση. Έχει την δυνατότητα να παίζει με τον σκύλο της, να διαβάζει και να γράφει… «Είναι ευτυχισμένη», λέει η μητέρα της.

article-2246312-1676054C000005DC-954_634x632.jpg

Η περίπτωση της Έμιλι δίνει την ελπί��α για μια νέα θεραπευτική αντιμετώπιση της επιθετικής μορφής της λευχαιμίας, της οξείας λεμφοκυτταρικής λευχαιμίας, που θα δίνει ίσως εγκαίρως τη δυνατότητα αποφυγής της χημειοθεραπείας ή της μεταμόσχευσης μυελού των οστών.

article-2246312-1675CC87000005DC-917_634x373.jpg

Μάλιστα, η Έμιλι δεν είναι μοναδική περίπτωση. Αμερικανοί ερευνητές μιλούν τις τελευταίες ημέρες για μια εν��αρρυντική επιτυχία ενός νέου τύπου κυτταρικής θεραπείας που επέτρεψε να εξαφανιστεί κάθε ίχνος λευχαιμίας σε αρκετούς ασθενείς με τον "αναπρογραμματισμό" των δικών τους λεμφοκυττάρων Τ ώστε αυτά να στοχεύσουν τα καρκινικά κύτταρα.

Η τεχνική

article-2246312-167548BC000005DC-562_306x435.jpg

Η τεχνική που περιγράφεται στην Ιατρική Επιθεώρηση της Νέας Αγγλίας συνίσταται στην αφαίρεση από το αίμα των ασθενών των λεμφοκυττάρων Τ, των κύριων κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος, για να τα τροποποιηθούν γενετικά με τη βοήθεια ενός ιού και να εξοπλιστούν με έναν μοριακό υποδοχέα επιτρέποντάς τους να επιτεθούν στα καρκινικά κύτταρα.

«Η Έμιλι είναι καλά στην υγεία της και δεν παρουσίασε υποτροπή 11 μήνες μετά τη διοχέτευση των γενετικά τροποποιημένων λεμφοκυττάρων Τ που επέτρεψαν να πληγεί ένας στόχος που υπάρχει σε αυτό τον τύπο καρκίνου», γράφει σε ανακοίνωση το πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνιας που ανέπτυξε την τεχνική, καταρχήν για τη θεραπεία ενηλίκων που πάσχουν από έναν άλλο τύπο λευχαιμίας.

Δείτε παλαιότερη συνέντευξή της στο βίντεο...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top