Μέρκελ προς Ιταλία «Δεν είστε Ελλάδα - Σχηματίστε κυβέρνηση»

Αυστηρό μήνυμα και εκνευρισμός για το αποτέλεσμα των εκλογών

Αποφασισμένο να μην αφήσει περιθώρια στους Ιταλούς εμφανίζεται το Βερολίνο με το αποτέλεσμα που «έφερε» η Ιταλία στις εκλογές.

Το μήνυμα που έστειλε το Βερολίνο στη Ρώμη είναι να σχηματίσει κυβέρνηση το συντομότερο δυνατόν.

«Δεν είστε Ελλάδα, η ευρωζώνη δεν έχει το περιθώριο για ένα σενάριο ελληνικού τύπου στην Ιταλία με νέες εκλογές», δήλωσε στην La Republica ο Φίλιπ Μίσφελντερ, υπεύθυνος για την εξωτερική πολιτική στο κυβερνών κόμμα.

«Η Ιταλία χρειάζεται μια λειτουργική κυβέρνηση που να ακολουθήσει το δρόμο των μεταρρυθμίσεων του Μάριο Μόντι», δήλωσε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου στη γερμανική βουλή, Μάικλ Γκρόσσε-Μπρέμερ.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Φίλπ Ρέσλερ τόνισε: «Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για την Ιταλία. Δεν υπάρχει εναλλακτική επιλογή στο ζήτημα των δομικών μεταρρυθμίσεων, που βρίσκεται σε εξέλιξη και περιλαμβάνει τον εξορθολογισμό του προϋπολογισμού και την προώθηση της ανταγωνιστικότητας. Όλα τα ιταλικά κόμματα πρέπει να αντιληφθούν ότι πρέπει να σταθεροποιηθεί η οικονομία στο βαριά υπερχρεωμένο τους κράτος».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top