Ισχυρότερος από την βόμβα στη Χιροσίμα ο μετεωρίτης!

Τους ήρθε ο ουρανός στο κεφάλι στη Ρωσία - δείτε βίντεο και φωτό

Ισχυρότερος από την βόμβα στη Χιροσίμα ο μετεωρίτης!

Ο ουρανός σφοντύλι τους ήρθε στα Ουράλια: ο διαστημικός βράχος προκάλεσε τραυματισμούς, ζημιές και πανικό, ενώ οι επιστήμονες εκτιμούν πως ήταν «δεκάδες φορές ισχυρότερος από τη βόμβα της Χιροσίμα»! Πάντως, παρά τα λεγόμενα ορισμένων περί Αρμαγεδώνα και τέλος του κόσμου... είμαστε ακόμα ζωντανοί!

meteorite.jpg

Όπως εκτιμούν οι ειδικοί, ο διαστημικός βράχος που πέρασε ξυστά από τη Γη είχε διάμετρο γύρω στα 15 μέτρα, βάρος περίπου 40 τόνους και απελευθέρωσε ενέργεια εκατοντάδων κιλοτόνων TNT, κάτι που σημαίνει πως η έκρηξη που έγινε ήταν ισχυρότερη από την πυρηνική βόμβα που σκόρπισε τον θάνατο και τον όλεθρο στη Χιροσίμα.

meteorite1.jpg

Το μετέωρο -που άφησε πίσω του 1.000 τραυματίες, πολλές υλικές ζημιές, πανικό και φήμες για UFO- δεν έχει σχέση με τον μετεωρίτη 2012 DA14, που πλησιάζει τη Γη από το νότο.

meteorite2.jpg

Τον Απρίλιο του 2012 μετέωρο σε μέγεθος αυτοκινήτου εξεράγη πάνω από την Καλιφόρνια! Πτώσεις μετεωριτών έχουν κατά καιρούς καταγραφεί σε Βρετανία, Περού και Παρίσι, ενώ χθες ένας αστεροειδής διαμέτρου 45 μέτρων πέρασε σε απόσταση μόλις 27.500 χιλιομέτρων πάνω από την Ινδονησία!

meteorite4.jpg

Όπως τονίζουν οι ειδικοί, οι προσκρούσεις σωμάτων διαμέτρου μερικών δεκάδων μέτρων προκαλούν ολοσχερή αλλά τοπική καταστροφή, ενώ τα σώματα με διάμετρο άνω του ενός χιλιομέτρου θα είχαν επιπτώσεις σε όλο τον πλανήτη.

Ενδεικτικά, το 1908, ένας αστεροειδής ή κομήτης διαμέτρου 30 - 40 μέτρων έπεσε στην ακατοίκητη περιοχή της Τουνγκούσκα στη Σιβηρία και ισοπέδωσε έως 1.200 τετραγωνικά χιλιόμετρα δάσους! Μάλιστα, ακόμα και σήμερα, χιλιάδες πεσμένα δέντρα απλώνονται ακτινωτά από το σημείο της πρόσκρουσης, ενώ ένας αστεροειδής διαμέτρου γύρω στα δέκα χιλιόμετρα, ο οποίος προσέκρουσε στη χερσόνησο Γιουκατάν του Μεξικού πριν από 65 εκατομμύρια χρόνια, πιστεύεται ότι ήταν αρκετός για να εξαφανίσει τους δεινόσαυρους...

tunguska.jpg

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top