Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες και τους θυελλώδεις ανέμους έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Κερατέα, ώστε να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που ξέσπασε εκεί το βράδυ της Δευτέρας. Η εικόνα σήμερα το πρωί είναι καλύτερη, με τους πυροσβέστες να παραμένουν στο σημείο για τον φόβο τυχών αναζωπυρώσεων.
Η φωτιά ξεκίνησε λίγο πριν τις 23:00, καίγοντας χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Διψέλιζα Λαυρεωτικής στην Κερατέα και πλέον υπάρχουν διάσπαρτες μικροεστίες.
Ο Αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής Παναγιώτης Φλεβάρης, μιλώντας στο ΕΡΤNews, τόνισε ότι η φωτιά είναι υπό μερικό έλεγχο. Επισήμανε ότι είναι ζήτημα ωρών η πλήρης κατάσβεσή της, αν και οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, οχτώ ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν στο Κ.Υ. Λαυρίου για τις πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια σε ασφαλές σημείο του Δήμου, όπου διανυκτέρευσαν, τους παρείχαν τροφή, θέρμανση και περίθαλψη.
@forecastweathergreece Μεγάλη 🔥 #πυρκαγιά ♬ πρωτότυπος ήχος - ForecastWeatherGreece
Στο σημείο έσπευσαν αρχικά 52 πυροσβέστες με 3 ομάδες «δασοκομάντο» της 1ης ΕΜΟΔΕ, 12 οχήματα και εθελοντές, καθώς υπήρχε και συνδρομή από ΟΤΑ.
🔥 Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει σε μικτή βλάστηση με πουρνάρια και ελαιώνες, ενώ εντοπίζεται ανάμεσα σε διάσπαρτα σπίτια, στην περιοχή #Διψέλιζα #Λαυρεωτικής στη #Κερατέα
— Εποχικοί Πυροσβέστες (@epoxpyrosvestes) April 28, 2025
❗️Ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών. #Εποχικοί #Πυροσβέστες pic.twitter.com/XOhO2lLrCb
Λόγω των ανέμων που έπνεαν στην περιοχή και έφτασαν τα 8 μποφόρ, η φωτιά επεκτάθηκε με αποτέλεσμα να απειλήσει και σπίτια.
Έτσι ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και συνολικά επιχείρησαν 72 πυροσβέστες, 4 ομάδες «δασοκομάντος», με 16 οχήματα και εθελοντές.
Φωτιά Κερατέα: Μήνυμα 112 για εκκένωση
Στις 00:30 ήχησε το 112 καλώντας τους κατοίκους της περιοχής Παλιοκαμάριζα να απομακρυνθούν προς Λαύριο.
«Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Διψέλιζα του δήμου Λαυρεωτικής. Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Παλιοκαμάριζα απομακρυνθείτε προς Λαύριο», ανέφερε το μήνυμα.
🔥❗️ ΕΝΤΟΛΗ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ
— Εποχικοί Πυροσβέστες (@epoxpyrosvestes) April 28, 2025
⚠️ Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣
🆘 Δασική πυρκαγιά στην περιοχή #Διψέλιζα Δήμου #Λαυρεωτικής
‼️ Αν βρίσκεστε στην περιοχή #Παλαιοκαμάριζα απομακρυνθείτε προς #Λαύριο
❗Ακολουθείστε τις οδηγίες των αρχών #Κερατέα pic.twitter.com/A5XLwto0kT
Μεγάλος αριθμός περιπολικών και δικυκλιστών αστυνομικών της ΔΙ.ΑΣ άρχισε να σαρώνει την περιοχή, απομακρύνοντας όσους παρέμεναν στα σπίτια τους και μετακινώντας μεγαλύτερης ηλικίας ανθρώπους σε ασφαλή σημεία.
Γύρω στις 02:00 τα ξημερώματα υποχώρησαν οι μεγάλες φλόγες και έμειναν διάσπαρτες εστίες.
Μέχρι στιγμής φαίνεται πως έχουν καεί αρκετά στρέμματα από πουρνάρια και ελιές.
Σύμφωνα με την Τροχαία έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό 25ης Μαρτίου, ενώ τα οχήματα εκτρέπονται στην οδό 28ης Οκτωβρίου από τη συμβολή της με την οδό Σαντορίνης.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.