Με διαδικτυακή απάτη – μαμούθ εξαπάτησαν 800.000 καταναλωτές!  

Δημιούργησαν 78.000 ψεύτικα e-shop και απέσπασαν στοιχεία καρτών 

Mία διαδικτυακή απάτη - μαμούθ με «πλοκάμια» σε όλο τον κόσμο, στήθηκε από επιτήδειους, οι οποίοι κατάφεραν να ξεγελάσουν περισσότερους από 800.000  καταναλωτές. Με ψεύτικο δίκτυο e-shop στην Κίνα, απέσπασαν στοιχεία καρτών και άλλα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Ο αστυνομικός συντάκτης Αλέξανδρος Γύγος περιέγραψε  τη δράση του κυκλώματος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.  

Όπως ανέφερε, επρόκειτο για διαδικτυακά καταστήματα όπου ο καταναλωτής μπορούσε να βρεις επώνυμες, ακριβές μάρκες, όπως Dior, Nike, Prada, Lacoste, Hugo Boss, Vercace,  σε πολύ χαμηλή τιμή. 

Φως στις διαδικτυακές απάτες που αδειάζουν τραπεζικούς λογαριασμούς

Αυτό ήταν και το «τυράκι» για τους καταναλωτές. Υπήρχαν χιλιάδες sites που ξεπερνούσαν τις 70.000 και λειτουργούσαν σε όλον τον κόσμο, στη γλώσσα της κάθε χώρας μάλιστα για να είναι πιο προσιτά! 

Με ψεύτικα eshop εξαπάτησαν 800.000 καταναλωτές σε ολόκληρο τον κόσμο

Με ψεύτικα eshop εξαπάτησαν 800.000 καταναλωτές σε ολόκληρο τον κόσμο   

Οι καταναλωτές πίστευαν ότι πρόκειται για ευκαιρία, έκαναν παραγγελίες βάζοντας στοιχεία καρτών κι έκαναν αγορές που δεν έφταναν ποτέ στο σπίτι τους. Τι κέρδιζαν οι επιτήδειοι; Πάνω από 800. 000 άτομα έδωσαν στοιχεία χρεωστικής και πιστωτικής κάρτας, συμπεριλαμβανομένου του τριψήφιου αριθμού ασφαλείας τους.  Όλοι παρέδωσαν επίσης τα ονόματά τους, τους αριθμούς τηλεφώνου, το email και τις ταχυδρομικές τους διευθύνσεις στο δίκτυο που όπως καταλαβαίνουμε ανά πάσα στιγμή μπορούσαν να τους τραβήξουν επιπλέον χρήματα. 

Πάτρα: Εξιχνιάστηκαν απάτες μέσω διαδικτύου - Συνελήφθη ένας 27χρονος

Μόνο τα τελευταία τρία χρόνια προσπάθησαν να πάρουν έως και 50 εκατομμύρια ευρώ!  Όπως  τόνισε ο δημοσιογράφος του Star, επρόκειτο για ένα δίκτυο ψεύτικων καταστημάτων όπου μετά τον σάλο αρκετά έχουν καταργηθεί, αλλά το ένα τρίτο από αυτά λειτουργεί ακόμη. Θύματα φαίνεται να υπάρχουν και στην Ελλάδα με τις αρχές να εφιστούν την προσοχή στους καταναλωτές. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top