Συναγερμός στην Πυροσβεστική από την πρόωρη ζέστη

Φωτιά στα Πιέρια Όρη επί 3η συνεχή ημέρα      

Οι ασυνήθιστες για την εποχή καιρικές συνθήκες με τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν σε όλη τη χώρα, έχουν σημάνει συναγερμό στην Πυροσβεστική για τον κίνδυνο εκδήλωσης  Πυρκαγιών. Η Βόρεια Ελλάδα απειλείται και πάλι  με τεράστια οικολογική καταστροφή και  επιπτώσεις στο περιβάλλον  από την μεγάλη πυρκαγιά  στα  Πιέρια Όρη.  

Καιρός: Επιμένει η σκόνη – Στους 30 βαθμούς θα φτάσει ο υδράργυρος

Η φωτιά που ξέσπασε την Κυριακή  στο παρθένο δάσος σε υψόμετρος 1700 μέτρων  μαίνεται για τρίτο 24ωρο  με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη να ελέγξουν το πύρινο μέτωπο. Την ίδια στιγμή όμως  απογοήτευση προκαλούν  και οι εικόνες με σκουπίδια και μπάζα  που καταγράψαμε  στο δάσος της Πάρνηθας που έχει απομείνει  ζωντανό.  

Πιέρια Όρη: Φωτιά για τρίτη ημέρα

Πιέρια Όρη: Φωτιά για τρίτη ημέρα 

Πιέρια Όρη: Τραυματίστηκε εθελοντής πυροσβέστης

Πυροσβέστες, κάτοικοι του χωριού Ρητίνη και υλοτόμοι επιχειρούσαν με κάθε μέσο  να δαμάσουν τις φλόγες που άγγιζαν και τα 10 μέτρα.  Ένας εθελοντής πυροσβέστης τραυματίστηκε στην προσπάθεια να κόψει ένα δέντρο  για να δημιουργήσει αντιπυρική ζώνη και χρειάστηκε  να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Κατερίνης.

Απρίλης με ζέστη και αφρικανική σκόνη - Πού θα έχει ως και 31 βαθμούς

«Η φωτιά επεκτάθηκε έκαψε μια από τις κορυφές και στη συνέχει βρέθηκε να απειλεί το καταφύγιο που έχει εδώ στα 1680 μέτρα, έγλειφε τη φωτιά, σταμάτησε ευτυχώς, την προλάβανε» δήλωσε ο Γιώργος Κουκουλιάτας,  Πρόεδρος του τοπικού Χιονοδρομικού Αθλητικού Ορειβατικού Συλλόγου

Φωτιά στις Πρέσπες σε δασική και χαμηλή βλάστηση

Φωτιά σε δασική έκταση και σε χαμηλή βλάστηση ξέσπασε και στην περιοχή Πύλη στις Πρέσπες.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top