Ισχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ στο Ιόνιο - Αισθητός και στην Αττική

Ακολούθησαν μετασεισμοί - Παρακολουθούν την εξέλιξη οι σεισμολόγοι

Δύο ισχυροί σεισμοί 5,6 και 5,7 Ρίχτερ σημειώθηκαν στις 09:11 και στις 09:12, περίπου 25 χιλιόμετρα ανατολικά των Στροφάδων, στο Ιόνιο πέλαγος, σύμφωνα με δεδομένα του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου της Αθήνας.

Οι δονήσεις ήταν αρκετά ισχυρές κι έγιναν αισθητές στην Αχαΐα, την Ηλεία, τη Μεσσηνία, στα νότια προάστια της Αττικής, ακόμα και στην Κάτω Ιταλία και, ειδικότερα, στην ευρύτερη περιοχή του Μπάρι, σε μέρος της Σικελίας και της Καλαβρίας.

Πολλοί χρήστες σχολίασαν το συμβάν με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, στις 9:11 σημειώθηκε ο πρώτος σεισμός, μεγέθους 5,7 Ρίχτερ με εστιακό βάθος 21,4 χλμ, ενώ το επίκεντρο ήταν 14 χλμ. ανατολικά των Στροφάδων. 

Στις 9:12 σημειώθηκε ο δεύτερος σεισμός 5,7 Ρίχτερ με εστιακό βάθος 21,5 χλμ και επίκεντρο 25 χλμ. ανατολικά των Στροφάδων. 

«Μεγάλος σεισμός που δεν εμπνέει ανησυχία» δήλωσε στην ΕΡΤ o πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας, προσθέτοντας, όμως, ότι παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου.

Μέχρι στιγμής το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος δεν έχει λάβει κλήσεις και δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε κτίρια, ενώ πραγματοποιούνται περιπολίες από όλες τις δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας στην ευρύτερη περιοχή της σεισμικής δόνησης.

Σε αυξημένη ετοιμότητα έχουν τεθεί οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της ΠΕΠΥΔ Ιονίων Νήσων, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου καθώς και η 6η Ε.Μ.Α.Κ. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top