Κρήτη: Συνελήφθη λιμενικός για δωροληψία και ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος

Αποκαλυπτικοί διάλογοι οι διάλογοι με τους καπετάνιους - Ζητούσε χρήματα

Νέο κρούσμα διαφθοράς στους κόλπους του Λιμενικού. Αξιωματικός του Σώματος συνελήφθη για δωροληψία και ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος στο Ηράκλειο της Κρήτης. 

Ο λιμενοσταθμάρχης συνελήφθη από τους αστυνομικούς των Εσωτερικών Υποθέσων. Μετά από ανώνυμη καταγγελία προέκυψε ότι ο 48χρονος υποπλοίαρχος, που διοικούσε λιμενικό σταθμό στη νότια Κρήτη, εξασφάλιζε τη διέλευση πλοίων χωρίς επιθεώρηση, απαιτώντας χρήματα ακόμα και τσιγάρα.

Σε καπετάνιο Ιταλικού εμπορικού πλοίου, σύμφωνα με πληροφορίες του Star, φέρεται να είχε πει: «Πρόσεχε, μας ήρθε χαρτί ότι πρέπει να σε ελέγξουμε για ρύπανση. Εγώ όμως δεν θα το κάνω, αρκεί να μου δώσεις κάτι».

Λιμενοσταθμάρχης: «Εδώ, αρχηγός είμαι εγώ»

Σε έφοδο που έκαναν στο σπίτι του εντόπισαν και κατέσχεσαν 59 κούτες λαθραίων τσιγάρων καθώς και 400 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες οι «αδιάφθοροι» του Εσωτερικών Υποθέσων παρακολουθούσαν επί δύο μήνες τον συγκεκριμένο αξιωματικό του Λιμενικού. Έως τώρα έχει εξακριβωθεί η εμπλοκή του σε επτά περιπτώσεις δωροληψίας.

Ήταν μάλιστα τόσο προκλητικός, που φέρεται να έλεγε στους ναυτικούς που ήθελαν να βγουν στο λιμάνι της αρμοδιότητας του: «Εδώ, αρχηγός είμαι εγώ. Δώστε μου ό,τι θέλετε και θα σας αφήσω να βγείτε». 

Ο αξιωματικός του λιμενικού οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Παρασκευή. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top