Από το πρωί της Τρίτης η έξαρση του χιονιά - Χιόνι από την Κηφισιά και πάνω

Πώς κινείται η κακοκαιρία - Υποχρεωτικές οι αλυσίδες από Δευτέρα βράδυ

Η πρόβλεψη του Θοδωρή Κολυδά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Το πρώτο κύμα της κακοκαιρίαςμε κύριο χαρακτηριστικό της τις χιονοπτώσεις, ξεκινά το βράδυ της Κυριακής. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά του διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, όπως τα μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η κακοκαιρία θα κινηθεί ως εξής: 

Τα νεότερα στοιχεία για την κακοκαιρία- Την Τρίτη η εντονότερη χιονόπτωση

  1. Από το βράδυ της Κυριακής έως και το πρωί της Δευτέρας αναμένεται έξαρση του φαινομένου, κυρίως στο βορειοδυτικό κομμάτι της Αττικής -δηλαδή σε Μάνδρα, Βίλια, Ερυθρές-, καθώς επίσης στην Εύβοια, το Πήλιο και τους νομούς Φθιώτιδος και Βοιωτίας
  2. Το μεσημέρι και το απόγευμα της Δευτέρας υπάρχει ύφεση του φαινόμενου και παραμένουν μόνο κάποιες βροχές αλλά και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας
  3. Από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας προς τα ξημερώματα της Τρίτης τα φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν σε Βοιωτία, Φθιώτιδα, Εύβοια, βόρεια και ανατολική Αττική.
  4. Η έξαρση του χιονιά αναμένεται από το πρωί έως το μεσημέρι της Τρίτης όπου αναμένεται χιονόστρωση αλλά και χιονοκαταιγίδες στα βόρεια προάστια, από την Κηφισιά και πάνω. Ο χιονιάς θα διατηρηθεί ως το βράδυ της Τρίτης. 
  5. Ύφεση θα παρουσιαστεί από τα ξημερώματα της Τετάρτης

Υποχρεωτικές οι αλυσίδες σε όλα τα οχήματα στην Αττική από το βράδυ της Δευτέρας

Εν αναμονή των χιονοπτώσεων στην Αττική, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι από το βράδυ της Δευτέρας στις 22:00, όλα τα οχήματα που κινούνται στον νομό Αττικής οφείλουν να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, εφόσον τα οχήματα αυτά δεν φέρουν ειδικά ελαστικά.

Tο πρόστιμο για τους οδηγούς θα είναι 80 ευρώ, σε περίπτωση που δεν τις διαθέτουν.

Το ρεπορτάζ του Άρη Λάμπου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Το ρεπορτάζ του Άρη Λάμπου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Κακοκαιρία: Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών

Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, απαγορεύεται η κυκλοφορία παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων, έως την ύφεση των φαινομένων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας Π.Ε.Ο. Ελευσίνας- Θηβών του νομού Αττικής έως το 34.000 χλμ της Π.Ε.Ο. Ελευσίνας Θηβών του νομού Βοιωτίας.

Από την παραπάνω απαγόρευση εξαιρούνται:

  • Οχήματα οδικής βοήθειας
  • Φορτηγά που μεταφέρουν αλάτι
  • Οχήματα έκτακτης ανάγκης

Η λεωφόρος Πάρνηθος παραμένει κλειστή από το τελεφερίκ και πάνω.

Kλειστά τα σχολεία στην Εύβοια

Ο δήμος Μαντουδίου- Λίμνης - Αγίας Άννας ανακοίνωσε πως τα σχολεία θα είναι κλειστά από τη Δευτέρα 28/1 έως και την Τετάρτη 30/1.

Τα μαθήματα της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας και του Δήμου Αμυνταίου θα ξεκινήσουν μία ώρα αργότερα, μετά από απόφαση των δημάρχων. Κανονικά θα λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί.

Το υπουργείο Παιδείας έχει ενημερώσει ότι όσα σχολεία μείνουν κλειστά, τότε τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν κανονικά αλλά με τηλεκπαίδευση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top