Καιρός: Ψυχρή εισβολή σε δύο φάσεις -Έρχονται χιόνια και σε χαμηλό υψόμετρο

Πτώση της θερμοκρασίας έως 10 βαθμούς - Πού θα χιονίσει

Η πρόγνωση του Θοδωρή Κολυδά για τη νέα κακοκαιρία στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από την Κυριακή, αφού ένα νέο κύμα κακοκαιρίας φτάνει στη χώρα σε δύο κύματα και φέρνει μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας, ισχυρούς βόρειους ανέμους και χιόνι.

Καιρός: Έρχονται καταιγίδες χιονιού – Μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας 

Δείτε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Θοδωρή Κολυδά, ο χιονιάς θα έρθει σε δύο κύματα: το πρώτο που θα είναι ασθενές ξεκινά την Κυριακή με πτώση της θερμοκρασίας 5 -6 βαθμούς και το άλλο από τη Δευτέρα το απόγευμα προς την Τρίτη με έως κατά 10 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Έρχεται «παν-τουρκικός» χιονιάς – Σε ποιες περιοχές θα χιονίσει

«Στην Αθήνα, όπου από τους 16 βαθμούς το Σάββατο, την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη θα είμαστε γύρω στους 6 βαθμούς Κελσίου», επεσήμανε ο κ. Κολυδάς.

Καιρός: Πού θα χιονίσει από Δευτέρα

Το δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας που φτάνει από αργά τη Δευτέρα έως την Τρίτη φαίνεται να φέρνει χιονοπτώσεις έως και την Αττική. 

Όπως επισημαίνει ο μετεωρολόγος, τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τις περιοχές από τη Θεσσαλία και νοτιότερα, δηλαδή τις Σποράδες, την Εύβοια, την Αττικοβοιωτία, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. 

Ωστόσο, ο κ. Κολυδάς επισημαίνει ότι μέχρι στιγμής το τοπίο δεν έχει ξεκαθαρίσει για την Αττική, όμως υπάρχουν πιθανότητες να χιονίσει έως και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

Ψυχρή μάζα φέρνει χιόνια στην Ελλάδα

kolydas.eu

Συγκεκριμένα, στην ανατολική χώρα, την Τρίτη αναμένονται πολλές βροχές ή χιονόνερο και στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια, σποραδικές καταιγίδες, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν ςε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, της Εύβοιας, της Κρήτης, στα νησιά του βορείου Αιγαίου και  στις Κυκλάδες, καθώς και σε περιοχές της ανατολικής Θεσσαλίας, της κεντρικής Στερεάς με χαμηλότερο υψόμετρο.

Σταδιακή ύφεση των φαινομένων θα υπάρξει  στα βόρεια από το απόγευμα, ενώ οι βοριάδες θα φτάνουν τα 9 μποφόρ και θα κρατήσουν και την Τετάρτη.

Η πρόγνωση του καιρού για την Κυριακή 28/1 από την ΕΜΥ

Στην ανατολική και νότια χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, της Εύβοιας και της Κρήτης.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 7 και βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, της τάξης των 5 - 6 βαθμών Κελσίου, κυρίως στα ανατολικά. Θα κυμανθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά από -04 (μείον 4) έως 10 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -02 (μείον 2) έως 15 βαθμούς και στη νότια νησιωτική χώρα από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Η πρόγνωση του καιρού για τη Δευτέρα 29/1 από την ΕΜΥ

Στην ανατολική χώρα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, της Εύβοιας και της Κρήτης και πιθανώς σε περιοχές της ανατολικής Θεσσαλίας, της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 4 με 5, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα ανατολικά. Θα κυμανθεί στα κεντρικά και βόρεια από -05 (μείον 5) έως 09 με 10 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -02 (μείον 2) έως 13 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα από 05 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Η πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη 30/1 από την ΕΜΥ

Στην ανατολική χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια, σποραδικές καταιγίδες.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, της Εύβοιας, της Κρήτης, στα νησιά του βορείου Αιγαίου και στις Κυκλάδες καθώς και σε περιοχές της ανατολικής Θεσσαλίας, της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς με χαμηλότερο υψόμετρο. Σταδιακή ύφεση των φαινομένων στα βόρεια από το απόγευμα.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 7, στο Αιγαίο 8 και τοπικά 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα και θα κυμανθεί στα κεντρικά και βόρεια από -06 (μείον 6) έως 09 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -03 (μείον 3) έως 12 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα από 05 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top