Πανεπιστήμια: Αναβρασμός και επεισόδια   

Κουκουλοφόροι τραυμάτισαν φοιτητές που διαφωνούν με τις καταλήψεις     

Αναβρασμός μέσα και έξω από τα πανεπιστήμια της χώρας για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση. Φοιτητές διαμαρτύρονται ότι μέσα στις συνελεύσεις μπαίνουν κουκουλοφόροι με ρόπαλα και επιτίθενται σε όσους θέλουν να σταματήσουν οι καταλήψεις. 

Ένταση στο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο Κέντρο της Αθήνας

Σήμερα το μεσημέρι, μετά την ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, που έγινε στην Αθήνα νεαροί προκάλεσαν επεισόδια και έσπασαν τις τζαμαρίες ιδιωτικού ΙΕΚ, προκαλώντας πανικό στους εργαζόμενους. 

Επεισόδια στο πανεκαπιδευτικό συλλαλητήριο

Επεισόδια στο πανεκαπιδευτικό συλλαλητήριο 

Οι κουκουλοφόροι φτάνοντας στη Στουρνάρη, άρχισαν να βάζουν φωτιά στους κάδους απορριμμάτων.  

Αλλά και στη Θεσσαλονίκη, φοιτητές, καθηγητές και εργαζόμενοι, συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα υποστηρίζοντας ότι το νομοσχέδιο υπονομεύει τη δημόσια δωρεάν παιδεία.   

Έκτροπα και μέσα στα Πανεπιστήμια

Κλίμα τρομοκρατίας καταγγέλλουν οι φοιτητές ότι επικρατεί στις γενικές συνελεύσεις, όπως αποδεικνύεται στα πλάνα μέσα από τη Νομική Αθηνών όπου οι φοιτητές προσπαθούσαν να αποφασίσουν αν θα ανοίξει η σχολή τους.

Καταγγελίες από φοιτητές για απειλές προκειμένου να συνεχιστούν οι καταλήψεις Κεφαλίδα 2
Καταγγελίες από φοιτητές για απειλές προκειμένου να συνεχιστούν οι καταλήψεις 

«Eίμαι από αυτούς που διέφυγαν πρώτοι, από την πάνω έξοδο και εγώ το γλίτωσα είναι η αλήθεια» δήλωσε η  φοιτήτρια Νομικής Αθηνών, Ειρήνη Διακρούση. 

Μάλιστα ο πρόεδρος της ΔΑΠ Δημήτρης Νίκιας δέχθηκε χτυπήματα και κατέληξε στο Λαϊκό Νοσοκομείο!  «Δεχόμουν χτυπήματα από εξ πανεπιστημιακούς και προσπάθησα να φύγω… καθώς έφευγα δέχθηκα αρκετά χτυπήματα από αγνώστους ενώ κατέβαινα τα σκαλιά» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΑΠ στη Νομική.   

Υπουργός Παιδείας: Οι εξετάσεις  των Πανεπιστημίων μπορούν να γίνουν ψηφιακά 
 

Ο Υπουργός Παιδείας έστειλε ερμηνευτική εγκύκλιο σύμφωνα με την οποία οι εξετάσεις των Πανεπιστημίων μπορούν να γίνουν ψηφιακά, ενώ παράλληλα ζήτησε έκτακτη σύγκληση της Συνόδου των Πρυτάνεων τη Δευτέρα.

Ψηφιακά οι εξετάσεις στα Πανεπιστήμια με εγκύκλιο Πιερρακάκη! 

Δημοσκόπηση GPO για το Star: To 38,1% υπέρ των μη κρατικών Πανεπιστημίων   

Την ίδια στιγμή η  δημοσκόπηση που έκανε η GPΟ για το Star έδειξε ότι το 38,1 % των ερωτηθέντων είναι υπέρ των μη κρατικών Πανεπιστημίων, το 16,4 % μάλλον υπέρ, το 7,7%  μάλλον κατά, το 33,8 % κατά και το 4 % απάντησε «δεν ξέρω -  δεν απαντώ».

Οι απαντήσεις στη δημοσκόπηση της GPO για το Star για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια

Οι απαντήσεις στη δημοσκόπηση της GPO για το Star για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια 
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top