Σαλαμίνα: Αυτοί είναι οι αστυνομικοί - εκβιαστές που συνελήφθησαν

Θύματά τους αποκαλύπτουν στο Star

Δείτε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star

Χειροπέδες πέρασε το Εσωτερικών Υποθέσεων σε δύο αστυνομικούς στη Σαλαμίνα οι οποίοι εκβίαζαν επιχειρηματίες, αλλα και εργολάβους. Ζητούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά για να τους παρεχουν «προστασια» από ελέγχους. Θύμα τους μίλησε αποκλειστικά στο Star και την Κατερίνα Ρίστα.

Δύο αστυνομικοί κατηγορούνται για εκβιασμό επιχειρήσεων στη Σαλαμίνα και δωροληψία. Ο γυμνασμένος άνδρας είναι ο αστυφυλακας  Β.Η.,  38 ετών, κάτοικος του νησιού, παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού, ο οποίος είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στους εκβιασμούς.Αρχικά ενημέρωνε τους καταστηματάρχες για επικείμενο έλεγχο απο την εφορία.

Ποιοι είναι οι αστυνομικοί που συνελήφθησαν στη Σαλαμίνα

Ακολουθεί διάλογος με ένα από τα θύματά του:

Β.Η: Ε, είμαι ο Η. απο την αστυνομία.
Επιχειρηματίας: Ναι ναι. 
Β.Η: Έχε λίγο υπόψη σου σήμερα. 
Επιχειρηματίας: Ναι έχουμε τίποτα; 
Β.Η: Ναι, απλά εμπιστευτηκα, μη βγει παραέξω. Τωρα πάω να τους πάρω.
Επιχειρηματίας: Ευχαριστώ.
Β.Η: Κόφτα όλα σήμερα.
Επιχειρηματίας: Ευχαριστώ.
Β.Η: Έγινε και μιλάμε.

Τι αποκάλυψε θύμα του αστυνομικού - εκβιαστή στο Star

«Πρώτη φορά με ενημερώσανε για ένα κλιμάκιο που θα έφτανε απο το Υπουργείο μέσα για να ελέγξουν για τασάκια και για τέτοια πράγματα».

Δημοσιογράφος: Χωρίς εσείς να τους το ζητήσετε;
Θύμα αστυνομικών: Όχι, όχι.
Δημοσιογράφος: Σας ζήτησαν χρήματα μετά γι αυτό; 
Θύμα αστυνομικών: Δεν προλαβαμε... Το Σαββατό με πήραν κατα τις 5 - 6 η ώρα, είμαι ο τάδε που έρχομαι και μου λένε θα έρθει καποιο κλιμάκιο, έχε τον νου σου με τα τσιγάρα και τις αποδείξεις. Την επόμενη μέρα τους είχανε πιάσει ήδη. Εμένα μου πήγε (το μυαλό) ότι, να εντάξει, θέλανε να με προφυλάξουν, γιατί τους κάνω κάποιες καλύτερες τιμές. Δε μου πήγε το μυαλό καθόλου εκεί πέρα.

Μετά τη ... φιλική του προειδοποίηση, όπως την παρουσίαζε, επισκεπτόταν τα μαγαζιά και ζητούσε «χαρτζιλίκι». Μόνο από νυχτερινό μαγαζί του νησιού απέσπασε εκβιαστικά 2.500 ευρώ, ενώ την Πρωτοχρονιά προσέγγισε ξανά τον επιχειρηματία, απαιτώντας 150 ευρώ την εβδομάδα λέγοντας του: «Δυσκόλεψαν τα πράγματα».

Μάλιστα, τον απείλησε ότι αν δε δώσει τα χρήματα, θα δεχόταν συνεχείς αστυνομικούς ελέγχους και πρόστιμα. Στο σπίτι του οι άνδρες του εσωτερικών Υποθέσεων βρήκαν 32.000 ευρώ.

Σαλαμίνα: Αστυνομικός απαιτούσε χρήματα από εργολάβος

Ο δεύτερος συλληφθείς είναι ο υπαρχιφύλακας Λ. Ι. , 43 ετών, πρώην συνεργάτης του 38χρονου. Κάποτε δούλευαν μαζί, όμως δεν τα βρήκαν στη μοιρασιά και πήρε ο καθένας τον δρόμο του.

Ο αστυνομικός κατηγορείται ότι εν ωρα περιπολίας αναζητούσε εργοτάξια και απαιτούσε χρήματα απο εργολάβους, αλλά και ιδιοκτήτες κατοικιών που έκαναν εργασίες για να μην προχωρήσει σε έλεγχους. Ζητούσε από 300 έως 500 ευρώ.

Στους συναδέλφους του αστυνομικούς υποστήριξε: «Πριν έναν χρόνο δουλεύαμε μαζί με τον Β.Η. Παίρναμε ανταλλάγματα από 100 έως 2.000 ευρώ. Όμως τον Οκτώβριο του 2023 τσακωθήκαμε για το μοίρασμα και σταμάτησε εκεί η συνεργασία μας. Όσο για τα ναρκωτικά που βρήκατε στο σπίτι είναι για προσωπική χρήση». 

H έρευνα ξεκίνησε μετά απο ανώνυμο τηλεφώνημα στο Εσωτερικών Υποθέσεων. Οι αστυνομικοί θα δώσουν εξηγήσεις την Πέμπτη στον Πειραιά.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top