Ανοιχτά τα καταστήματα σήμερα Κυριακή: Ποιο είναι το ωράριο λειτουργίας

Έχουν ξεκινήσει οι χειμερινές εκπτώσεις

Ανοιχτά είναι σήμερα Κυριακή τα καταστήματα και η αγορά κινείται σε ρυθμούς χειμερινών εκπτώσεων μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα, οι χειμερινές εκπτώσεις ξεκίνησαν τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου και θα διαρκέσουν έως την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024.

Το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας για τα μικρά εμπορικά καταστήματα είναι από τις 11 π.μ. έως τις 6 μ.μ. και για τις αλυσίδες καταστημάτων και τα πολυκαταστήματα από τις 11 π.μ. έως τις 8 μ.μ.

Ο εμπορικός κόσμος προτρέπει το καταναλωτικό κοινό να εκμεταλλευτεί τα υψηλά ποσοτήτων εκπτώσεων.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς Βασίλης Κορκίδης: «Το βέβαιο είναι ότι η ένταση και η διάρκεια της ακρίβειας δύσκολα αντιμετωπίζεται, αφού εξαρτάται από το κόστος και τις συνθήκες παραγωγής, τον ανταγωνισμό, την προσφορά και ζήτηση, τις στρατηγικές τιμολόγησης, τη φορολογία και τις εισαγωγές από πολυεθνικές, που δύσκολα ελέγχονται, αφού συγκεντρώνουν τη διάθεση των αναγκαίων καταναλωτικών αγαθών στην ΕΕ. Ωστόσο, η κυβέρνηση απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι προσπαθεί να σταθεί δίπλα στο κοινωνικό σύνολο, υποστηρίζοντας την αγορά, δεδομένης της κυκλικότητας της οικονομίας με λελογισμένα μέτρα, καθώς πρώτιστο μέλημά της παραμένει η υπεράσπιση νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Το ζητούμενο είναι οι “πολυεπίπεδες τιμές” των πολυεθνικών να μην έχουν “αποκλίσεις” στα ελληνικά ράφια σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Μακάρι οι έλεγχοι της ΔΙΜΕΑ και των αυστηρών προστίμων να σταματήσουν την αθέμιτη κερδοφορία και να αποτρέψουν τις παραπλανητικές προσφορές».

«Προτείνουμε, ωστόσο, οι τακτικές χειμερινές εκπτώσεις να επεκταθούν στον κλάδο των επιχειρήσεων τροφίμων με μεγαλύτερη συμμετοχή των σούπερ μάρκετ για να νικήσουμε, όλοι μαζί, την ακρίβεια και να περιορίσουμε τον πληθωρισμό στη χώρα μας κατά μια μονάδα», τόνισε.

Πώς θα λειτουργήσουν τα σούπερ μάρκετ

Όσον αφορά στα σούπερ μάρκετ, τα LIDL θα λειτουργήσουν ανάλογα με την περιοχή είτε 11:00 – 18:00, είτε 11:00 με 20:00, ενώ τα καταστήματα της ΑΒ Βασιλόπουλος θα παραμείνουν κλειστά εκτός από το κατάστημα στο Metro Mall και στην Πειραιώς που θα λειτουργήσουν με ωράριο 11:00 έως τις 20:00.

Ανοιχτός θα είναι ο Μασούτης στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» με ωράριο 07:00-23:00, καθώς και τα μίνι μάρκετ αλλά και το ΟΚ Market που έτσι και αλλιώς είναι ανοιχτά Κυριακές και αργίες.

Το μοναδικό κατάστημα Σκλαβενίτης που θα λειτουργήσει την Κυριακή είναι αυτό στο Smart Park στα Σπάτα κι αυτό μεταξύ 11:00 και 20:00

Κλειστά θα παραμένουν όλα τα καταστήματα του My Market εκτός από αυτό της Ερέτριας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top