Καιρός: Σε κλοιό κακοκαιρίας η χώρα – Χιόνια και πολικές θερμοκρασίες

Πού χρειάζονται αλυσίδες – Κλειστά σχολεία

Η κακοκαιρία είναι εδώ και από χθες το βράδυ σαρώνει όλη τη χώρα. Η θερμοκρασία έχει σημειώσει κατακόρυφη πτώση, ενώ χιόνια έχουν ήδη πέσει σε αρκετές περιοχές. 

Δείτε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Σήμερα ο καιρός αναμένεται να επιδεινωθεί, ενώ το Σάββατο ο υδράργυρος θα σημειώσει περαιτέρω πτώση και οι χιονοπτώσεις θα είναι εντονότερες. 

Καιρός: Προβλήματα από τις χιονοπτώσεις

Ήδη η κακοκαιρία έχει προκαλέσει προβλήματα προβλήματα στη Βόρεια Ελλάδα. Ισχυρές βροχές σημειώθηκαν στη Σιθωνία της Χαλκιδικής, που προκάλεσαν κατολισθήσεις. 

Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται στο Ασβεστοχώρι, την Εξοχή, το Φίλυρο και τον Χορτιάτη. 

Στην Αττική, ο δρόμος στην Πάρνηθα από το τελεφερίκ και πάνω παρέμεινε κλειστός όλη νύχτα λόγω της χιονόπτωσης και του παγετού. 

Εκχιονιστικά και αλατιέρες περνούν συνεχώς και καθαρίζουν τους δρόμους.

Δεμένα είναι τα πλοία στα λιμάνια με απαγορευτικό απόπλου να ισχύει σε Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο, Αργοσαρωνικό και Κρήτη.

Καιρός: Κλειστά σχολεία στη Δυτική Μακεδονία

Σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, τα σχολεία θα είναι σήμερα κλειστά λόγω της κακοκαιρίας και του χιονιού, ενώ σε άλλα σχολεία, το κουδούνι θα χτυπήσει μία ώρα αργότερα.

Μία ώρα αργότερα θα λειτουργήσουν και τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Αρναία, του δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής, λόγω της χιονόπτωσης.

Καιρός: Χιόνια και στην Εύβοια

Λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ της Τρίτης (9/1), το έστρωσε στα ορεινά χωριά της Εύβοιας.

Στα λευκά έχουν ντυθεί τα χωριά Σέτα, Κάδι του δήμου Κύμης Αλιβερίου, Στρόπωνες, Αγία Σοφία και Λιμιώνας του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων, αλλά και το καταφύγιο Δίρφυος.

Ο καιρός σήμερα

Σήμερα Τετάρτη 10 Ιανουαρίου, σύμφωνα με την ΕΜΥ, στα δυτικά προβλέπονται τοπικές νεφώσεις και στα ανατολικά νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν πρόσκαιρα στη Θράκη, στα ηπειρωτικά ορεινά, στα ορεινά της Κρήτης καθώς και σε ημιορεινές περιοχές του νομού Μαγνησίας. Βαθμιαία βελτίωση από τα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά ανατολικοί-βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα θα σημειώσει πτώση. Θα φτάσει στα βόρεια και κεντρικά τους 5 με 7 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 10 με 12 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 12 με 14 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά.

Καιρός: Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με χιονόνερο και ασθενείς χιονοπτώσεις στη Θράκη με γρήγορη βελτίωση από τα δυτικά. Άνεμοι: Βόρειοι-βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 00 έως 05 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι: Ανατολικοί-βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά. Βελτίωση από αργά το απόγευμα. Άνεμοι: Βόρειοι-βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Θερμοκρασία: Από 05 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, που τη νύχτα θα περιοριστούν στην Κρήτη. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Κρήτης. Άνεμοι: Βόρειοι-βορειοδυτικοί 7 με 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ στα δυτικά. Θερμοκρασία: Από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου-Δωδεκάνησα

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις είναι πιθανόν να σημειωθούν στα βόρεια. Βελτίωση από το απόγευμα. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα περιοριστούν στα ανατολικά. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και τις πρώτες πρωινές ώρες σε ημιορεινές περιοχές του νομού Μαγνησίας εκτιμώμενο υψόμετρο 500μ.). Βελτίωση από το απόγευμα. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και στις Σποράδες 7 με 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 01 έως 07 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Θερμοκρασία: Από 05 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Θερμοκρασία: Από 01 έως 05 βαθμούς Κελσίου.

Αρναούτογλου: Το Σαββατοκύριακο νέο κύμα κακοκαιρίας

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, για σήμερα Τετάρτη (10/1), «όσο πιο κοντά στα δυτικά, νοτιοδυτικά τόσο μικρότερη η πιθανότητα να ψιχαλίσει ή να βρέξει. Θα έχουμε μόνο λίγα σύννεφα και τη νύχτα και κατά τη διάρκεια των πρωινών και προμεσηβρινών ωρών».

Όπως ανέφερε, προς το απόγευμα τα φαινόμενα θα υπάρχει συννεφιά, αλλά «τα φαινόμενα θα σταματήσουν».

«Το Σαββατοκύριακο θα ξανακρυώσει ο καιρός μετά από ένα διάλειμμα της Πέμπτης και της Παρασκευής στα νότια κυρίως και θα κρυώσει το Σάββατο κυρίως και την Κυριακή λίγο έως αρκετά περισσότερο απ’ ότι κρύωσε σήμερα. Και αυτό αναμένεται πρόσκαιρο, καθώς από βδομάδα αναμένεται σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας», σημείωσε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top