Ερυθρός Σταυρός: Έστησαν γλέντι με μουσική ανάμεσα σε φορεία και ασθενείς

Διέταξε ΕΔΕ ο Χρυσοχοείδης

Σάλος προκλήθηκε από τη χριστουγεννιάτικη γιορτή που στήθηκε το μεσημέρι της 20ης Δεκεμβρίου στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός για τους εργαζόμενους. 

Βίντεο που «ανέβασε» στα social media ο πρώην υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, κατέγραψε το λαϊκό γλέντι που πραγματοποιήθηκε στον κεντρικό χώρο του νοσοκομείου. Εργαζόμενοι χόρευαν υπό τους ήχους ζωντανής ορχήστρας, την ώρα που από δίπλα τους τραυματιοφορείς μετέφεραν ασθενείς πάνω σε φορεία σε κλινικές, εργαστήρια ή χειρουργεία. 

Μάλιστα πρωταγωνίστρια του… γλεντιού ήταν η ίδια η διοικήτρια του νοσοκομείου, Ελπινίκη Ταβιανάτου, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις. 

Σύμφωνα με πληροφορίες το γλέντι διοργάνωσε η ίδια, η οποία και απέστειλε πρόσκληση στους εργαζόμενους. Εκείνοι αρχικά θεώρησαν πως πρόκειται για την εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας που γίνεται κάθε Ιανουάριο στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου, ωστόσο η πραγματικότητα ήταν εντελώς διαφορετική. 

Η διοικήτρια του Ερυθρού Σταυρού είχε επιστρατεύσει λαϊκή ορχήστρα με δύο μουσικούς, μπουφέ με φαγητό και αναψυκτικά. Οι εργαζόμενοι πάλι προσέρχονταν διστακτικά, με κάποιους πάντως να χαλαρώνουν αρκετά και να χορεύουν ακόμα και τσιφτετέλι. 

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, η συμμετοχή δεν ήταν μεγάλη, αφού ήταν μια δύσκολη μέρα για το νοσοκομείο, που βρισκόταν σε πλήρη λειτουργία. 

Ερυθρός Σταυρός: ΕΔΕ διέταξε ο Χρυσοχοείδης

Μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο με το γλέντι στον Ερυθρό Σταυρό, ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοείδης διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος της διοικήτριας του νοσοκομείου. 

Αναλυτικότερα από την 1η ΥΠΕ Αττικής ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

«1. Κατόπιν παραγγελίας του Υπουργού Υγείας Κου Μιχαήλ Χρυσοχοϊδη, στο πλαίσιο Άσκησης του Πειθαρχικού Ελέγχου, σύμφωνα με το άρθρο 11, παρ. 5, του Νόμου 3329/2005 (ΦΕΚ Α΄- 81), παραγγέλθηκε στην 1η ΥΠΕ η διενέργεια κατεπείγουσας ΕΔΕ, σε βάρος της Διοικήτριας του Νοσοκομείου Γ.Ν.Α. «ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ – ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ» ΕΕΣ, για βεβαίωση παραπτώματος που εμπίπτει στις διατάξεις του άρθρου 107, παρ. 1, εδάφιο (β) και (ε) του Νόμου 3528/2007 (ΦΕΚ Α΄-26) «Κώδικας κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ..

2. Η Διενέργεια της ΕΔΕ, ανατέθηκε στον Διοικητή του Νοσοκομείου Γ.Ν.Α. «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ», με εντολή κατεπείγουσας διεκπεραίωσης, έως Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024».

Ερυθρός Σταυρός: Η απάντηση της προέδρου των εργαζομένων

Η πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός, Βούλα Γεωργάκη, μιλώντας στο Open σημείωσε πως τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται στο βίντεο που ανήρτησε ο κ. Πολάκης στα social media. 

«Με λύπη οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου βλέπουν αυτή την κατάσταση. Είναι απαράδεκτο, προσβλητικό προς τους εργαζόμενους που όλα τα χρόνια στήνουν πλάτη. Δεν είναι τα πράγματα έτσι. 18 χρόνια που είμαι πρόεδρος και 35 χρόνια υπάλληλος στο νοσοκομείο, κάθε χρονιά διεξάγεται η γιορτή αυτή μεταξύ της διοίκησης και των εργαζομένων, λέγοντας τα κάλαντα. Δεν ήταν μπουζουκλερί, απαγγέλθηκαν ποιήματα του Καβάφη. Απλά, κατά τις 2 που τελειώνει η γιορτή, ζήτησαν οι εργαζόμενοι δύο τραγούδια να χορέψουν και χορέψαμε και εμείς. Όσον αφορά στο φορείο, η κυρία ζήτησε να περάσει για να λάβει μέρος και να ακούσει τα κάλαντα. Επίσης, ο χώρος που έγινε είναι στις διοικητικές υπηρεσίες και δεν έχει καμία σχέση με την εφημερία. Δεν είχε εφημερία, ήταν νεκρή ημέρα», είπε.

Σε ερώτηση εάν η ίδια γιορτή γινόταν και επί της θητείας του Παύλου Πολάκη, που δημοσιοποίησε τις εικόνες, στο υπουργείο Υγείας, η κυρία Γεωργάκη απάντησε:

«Μάλιστα, είχαμε όλα τα χρόνια τη συγκεκριμένη εορτή, αλλά δεν καταγράφανε όλοι οι καλοθελητές βίντεο και εικόνες. Ή και αν καταγράφανε, δεν τις έδιναν. Θεωρώ πως δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι έγινε η ανανέωση της διοικήτριας χτες. Και η προσωπική μου θέση είναι πως επί κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ οι εργαζόμενοι υπέστησαν 202 ΕΔΕ, πήγαν στα δικαστήρια 40 άνθρωποι, εγώ πήγα στα δικαστήρια ως απειλή για το δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας. Ήταν στημένο όλο αυτό και δεν υπάρχει καμία καταγγελία από ασθενή».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top