«Καμπανάκι» για τον ιό κοξάκι: Οι επιπλοκές που ανησυχούν τους γονείς

Τα συμπτώματα του ιού κοξάκι - Σε έξαρση κορωνοϊός και γρίπη

Όσα είπε η Ματίνα Παγώνη για ιό κοξάκι, κορωνοϊό και γρίπη / Βίντεο Mega

Ανησυχία επικρατεί για την έξαρση του ιού κοξάκι στα παιδιά αλλά και του κορωνοϊού και της γρίπης σε όλες τις ηλικίες. Μάλιστα, τώρα που ο καιρός γίνεται πιο κρύος, τα κρούσματα αναμένεται να αυξηθούν και άλλο.

Κοξάκι: «Καμπανάκι» από παιδιάτρους - Το ιδιαίτερο σύμπτωμα και οι κίνδυνοι

Ιός κοξάκι: Τα συμπτώματα 

«Καμπανάκι» στους γονείς για τον ιό κοξάκι, τον κορωνοϊό και τη γρίπη έκρουσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.
Μιλώντας στο Mega, αναφέρθηκε αρχικά στα συμπτώματα του ιού κοξάκι στα παιδιά και έδωσε συμβουλές στους γονείς για το πώς θα το αντιμετωπίσουν.

Ιός Κοξάκι: Ποια είναι τα αίτια και πώς να προφυλάξετε τα παιδιά σας

«Ο ιός αυτός είναι γνωστός σε όλους μας. Κυρίως αυτές τις εποχές είναι σε έξαρση. Ξεκινάει με πυρετό, πονόλαιμο και όταν ξεκινάνε τα εξανθήματα υπάρχει μεγαλύτερη ανησυχία στους γονείς. Είναι ιός που επηρεάζει παιδιά κάτω των 5 ετών. Είναι η ώρα να χρησιμοποιούν περισσότερα αντισηπτικά. Σε 5 με 7 μέρες είναι καλύτερη η εικόνα».

Αναφορικά με τις επιπλοκές, η Ματίνα Παγώνη διευκρίνισε πως είναι σπάνιες: «Φοβούνται τις επιπλοκές, που είναι σπάνιες, αλλά είναι η εγκεφαλίτιδα, μηνιγγίτιδα, μυοκαρδίτιδα, περικαρδίτιδα. Αυτό φοβούνται όλοι».

Τέλος, συμβούλευσε τους γονείς να επικοινωνήσουν αμέσως με τον γιατρό τους σε περίπτωση που το παιδί τους αισθάνεται έντονη αδιαθεσία και συνέστησε να παραμένουν στο σπίτι, ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω διασπορά. 

Ματίνα Παγώνη: «Έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού και γρίπης»

Παράλληλα, η κ. Παγώνη αναφέρθηκε και στην έξαρση του κορωνοϊού και της γρίπης και συνέστησε στους ενήλικες να εμβολιαστούν: 

«Ευτυχώς για τους μεγάλους τα αντιικά φάρμακα βοήθησαν πάρα πολύ, τα εμβόλια τώρα έχει περάσει αρκετό χρονικό διάστημα και τα αντισώματα έχουν μειωθεί κατά πολύ, γι’ αυτό είπαμε ότι οι ευπαθείς ομάδες, χωρίς να είναι υποχρεωτικό, να πάνε να κάνουν το εμβόλιο το επικαιροποιήμενο».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top