Σύμμαχος στην αλυσίδα αγάπης και προσφοράς της «ΕΛΠΙΔΑΣ» ο όμιλος ΙΝΤΡΑΚΑΤ

Έκανε δωρεά ιατρικό εξοπλισμό, προηγμένης τεχνολογίας

ΕΛΠΙΔΑ: Σύμμαχος Αγάπης Και Προσφοράς Η ΙΝΤΡΑΚΑΤ
Στιγμιότυπο από την υποδοχή του κυρίου Εξάρχου στην είσοδο της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ» από την Πρόεδρο της ΕΛΠΙΔΑΣ κυρία Χριστιάννα Β. Βαρδινογιάννη, τον Διοικητή της Μονάδας κύριο Μανώλη Παπασάββα, μέλη των ΔΣ των Σωματείων ΕΛΠΙΔΑ και ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ και γιατρούς της Μονάδας

Έναν σπουδαίο σύμμαχο στην αλυσίδα αγάπης και προσφοράς του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» αποτελεί από σήμερα ο όμιλος ΙΝΤΡΑΚΑΤ, με την έμπρακτη στήριξή του στο έργο του Σωματείου μέσω δωρεάς ιατρικού εξοπλισμού, προηγμένης τεχνολογίας, που θα χρησιμοποιηθεί στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη- ΕΛΠΙΔΑ» και θα επιταχύνει το καθημερινό έργο των ιατρών και των νοσηλευτών. 

Την Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023 η Πρόεδρος του Σωματείου κυρία Χριστιάννα Β. Βαρδινογιάννη, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου, μαζί με τον Κοινό Διοικητή των Νοσοκομείων Παίδων « Η Αγία Σοφία» και «Π.&Α. Κυριακού» κύριο Μανώλη Παπασάββα,  υποδέχτηκαν στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη- ΕΛΠΙΔΑ» τον Αντιπρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Intrakat, κύριο Αλέξανδρο Εξάρχου, ο οποίος παρέδωσε τη δωρεά. 

Συγκεκριμένα, ο όμιλος Intrakat δώρισε στο «Σωματείο ΕΛΠΙΔΑ - Σύλλογος φίλων παιδιών με καρκίνο» ολοκληρωμένο εξοπλισμό διενέργειας εξετάσεων PCR, υψηλής τεχνολογίας, ο οποίος αποτελείται από πλήρως αυτοματοποιημένα συστήματα νουκλεϊκού οξέος, εκχύλισης και ανίχνευσης και θερμικού κυκλοποιητή, αντίστοιχα. Ο συγκεκριμένος εξοπλισμός συνδυάζει ταχύτητα στην εξαγωγή αποτελέσματος, δυνατότητα εντοπισμού σημαντικού αριθμού λοιμώξεων και υψηλή ευαισθησία, διευκολύνοντας κι επιταχύνοντας έτσι το ιατρικό έργο. 

Υποδεχόμενη τον κύριο Εξάρχου,  η κυρία Βαρδινογιάννη τον ευχαρίστησε για τη σημαντική στήριξη, λέγοντας: «Η στήριξή σας στο Κέντρο Κυτταρικής και Γονιδιακής Θεραπείας της Μονάδας μας, έχει για εμάς μεγάλη συμβολική σημασία: Μέσα στο Κέντρο αυτό, που είναι μοναδικό στην χώρα μας, υλοποιούνται οι πιο σύγχρονες θεραπείες παγκοσμίως για την αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου και μας δίνει τη δυνατότητα να ελπίζουμε πως το όραμα της αείμνηστης Ιδρύτριας μας, της πολυαγαπημένης μου μητέρας, Μαριάννας Βαρδινογιάννη, να γίνονται 4 στα 4 παιδιά μας εντελώς καλά, θα γίνει πραγματικότητα.  Είστε για εμάς ένας πολύτιμος σύμμαχος στον αγώνα αυτό που ξεκινήσαμε πριν από 33 χρόνια στο πλευρό των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους  και σας ευχαριστούμε θερμά».

Από την πλευρά του, ο κύριος Εξάρχου δήλωσε:  «Το έργο που παράγεται στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη- ΕΛΠΙΔΑ» έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία της ελληνικής κοινωνίας, καθώς παρέχει απλόχερα ιατρική φροντίδα και συμπαράσταση στα παιδιά με καρκίνο και στις οικογένειές τους. Πρόκειται για μία κορυφαία πράξη στην οποία είναι χαρά και τιμή μας να συμβάλλουμε με μία δωρεά που θα βοηθήσει τον καθημερινό αγώνα ιατρών και νοσηλευτών. Άλλωστε, στην ιατρική ο χρόνος αποτελεί τον πολυτιμότερο, ίσως, παράγοντα. Το έργο που άφησε πίσω της η εκπλιπούσα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη με το Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος φίλων παιδιών με καρκίνο» υπήρξε και συνεχίζει να είναι σπουδαίο και ευχόμαστε ολόψυχα στη νέα Πρόεδρο Χριστιάννα Β. Βαρδινογιάννη καλή επιτυχία στη συνέχισή του. Να είναι βέβαιη ότι η Intrakat θα σταθεί αρωγός σε αυτό».

Ο κύριος Εξάρχου παρέλαβε την τιμητική πλακέτα του Σωματείου, ενώ αμέσως μετά τοποθετήθηκε στον Τοίχο των Αστεριών της ΕΛΠΙΔΑΣ το αστέρι της ΙΝΤΡΑΚΑΤ.

Στη συνέχεια ο κύριος Εξάρχου ξεναγήθηκε στους χώρους της Μονάδας και ενημερώθηκε για την λειτουργία και το έργο της.

Σχετικά με το Κέντρο Κυτταρικής και Γονιδιακής Θεραπείας:

Το Κέντρο Κυτταρικής και Γονιδιακής Θεραπείας αποτελεί μια δωρεά του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ».  Μια επένδυση που ξεπερνά το 1 εκ ευρώ.

Πρόκειται για ένα έργο ορόσημο στον ιατρικό χώρο διεθνώς.  Είναι το μοναδικό κέντρο Κυτταρικής και Γονιδιακή Θεραπείας στην Ελλάδα αναγνωρισμένο από τον ΕΟΦ, όπου μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 15 επιτυχείς κυτταρικές θεραπείες, καθώς και η πρώτη στην χώρα μας κυτταρική θεραπεία με γονιδιακά τροποποιημένα κύτταρα.  Ο ιατρικός εξοπλισμός που δώρισε η ΙΝΤΡΑΚΑΤ θα ενισχύσει το πρωτοποριακό έργο του Κέντρου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top