Ρέμα Εσχατιάς: Το αίσχος με τα σκουπίδια που καταλήγουν στη θάλασσα  

Τα πλαστικά που επιστρέφουν τελικά στο… πιάτο μας   

Τα έργα για την αποκατάσταση των ρεμάτων στην Αττική ξεκίνησαν. Όμως οι εργασίες αποκάλυψαν και μια τραγική πραγματικότητα. Κάποια από αυτά όπως είναι το ρέμα της Εσχατιάς είναι γεμάτα με  πλαστικά μπουκάλια και δοχεία,  που όπως λένε οι καταγγέλλοντες καταλήγουν στη θάλασσα. Η  αυτοψία του Βαγγέλη Γκούμα στο ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star είναι αποκαλυπτική.

Το ρέμα της Εσχατιάς γεμάτο με σκουπίδια

Το ρέμα της Εσχατιάς γεμάτο με σκουπίδια    

Μπαλάκι οι ευθύνες για τα μπαζωμένα ρέματα: Υπήρχε μελέτη και την «ξέχασαν» στα συρτάρια!

«Την ώρα που κρατάω ένα ποτήρι καφέ με χάρτινο καλαμάκι και όλοι το “παιζουμε” ότι είμαστε οικολόγοι δείτε τι γίνεται ακριβώς πίσω σας,  με αποτέλεσμα όλα αυτά τα μπάζα,  τα σκουπίδια,  έχουν ως αποτέλεσμα το βρόχινο νερό να μολύνει την θάλασσα και το περιβάλλον»  δηλώνει  ο Γιάννης Αβραμίδης, αντιδήμαρχος φυσικών καταστροφών του Δήμου Αχαρνών. 

Πρόκειται για μια τραγική παραδοχή από έναν άνθρωπο της τοπικής αυτοδιοίκησης για το  αίσχος με το ρέμα της Εσχατιάς που είναι μια απέραντη χωματερή πλαστικών που μολύνουν το περιβάλλον.

Όπως ανέφερε ο Β. Γκούμας, δυστυχώς η κάμερα δεν μπορεί να καταγράψει την απαίσια μυρωδιά που διαχέεται σε όλον τον  χώρο από αυτά τα νερά τα οποία είναι γεμάτα με σκουπίδια,  πλαστικές σακούλες, μπουκάλια και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κάποιος. 

Το ρέμα της Εσχατιάς γεμάτο με πλαστικά και σκουπίδια

Το ρέμα της Εσχατιάς γεμάτο με πλαστικά και σκουπίδια 

Οι εργασίες για το άνοιγμα και  τον καθαρισμό των ρεμάτων στην Αττική με αντίπαλο τον χρόνο ξεκίνησαν. Αποκάλυψαν  την τραγική πραγματικότητα: Τόνους με πλαστικά απόβλητα τα οποία παρά τα πρόχειρα αναχώματα καταλήγουν στη θάλασσα.  

Εκδήλωση για την οικολογική διαχείριση των ρεμάτων της Αττικής

Tα πλαστικά που γυρίζουν στα... πιάτα μας

Είναι χρόνιο το πρόβλημα που δημιουργήθηκε από ανεύθυνους που δεν συνειδητοποιούν ότι τα πλαστικά μπουκάλια και οι πλαστικές σακούλες που πετούν ξαναγυρίζουν στα πιάτα τους. Στα πιάτα των παιδιών τους.

Η κυρία Αναστασία Μήλιου, Διευθύντρια Έρευνας στο Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος»,  επισήμανε στην Άννα Σανοζίδου τους τεράστιους κινδύνους. 

Το ρέμα της Εσχατιάς και η υποκρισία με τα χάρτινα ποτήρια    

Το ρέμα της Εσχατιάς και η υποκρισία με τα χάρτινα ποτήρια   

Το ερώτημα όμως παραμένει: Μήπως ασχολούμαστε με το δένδρο που είναι το χάρτινο καλαμάκι και δε βλέπουμε το δάσος που είναι η χωματερή των πλαστικών στο ρέμα που καταλήγει στον Κηφισό;   
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top