Σύζυγος Εύης Ανδρεαδάκη: «Της φάνηκε περίεργο που προσγειώθηκαν αλλού»

«Δεν ήθελα να πάει- Εφτασα στο σημείο να της πω να φύγει από το στράτευμα»

H Επισμηναγός Εύη Ανδρεαδάκη της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ ήταν ανάμεσα στα πέντε θύματα του θανατηφόρου  τροχαίου της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής στη Λιβύη. 

Τροχαίο Λιβύη: Τα Τελευταία Λόγια Της Εύης Στον Σύζυγό Της - Video

Ο σύζυγός της μίλησε για τις συνθήκες του ταξιδιού και την ελλιπή ενημέρωση για την αποστολή, όπως είπε ο ίδιος.

Η επισμηναγός Εύη Ανδρεαδάκη/ φωτογραφία facebook

Η επισμηναγός Εύη Ανδρεαδάκη/ φωτογραφία facebook

«Πολλοί μου είπαν ότι θα μπει ο εισαγγελέας, μου είπαν από την Αεροπορία από το επιτελείο ότι μπήκε στη μέση το Αεροδικείο. Εμένα όποια και να είναι η απόφασή τους και το αποτέλεσμα αυτών των ερευνών, το θέμα είναι ότι εγώ έχω χάσει το μισό κομμάτι της ζωής μου. Ήμασταν νιόπαντροι με την Εύη, εδώ και έναν χρόνο παντρεμένοι, είχαμε τα δικά μας όνειρα, γυρίσαμε από τις διακοπές μας, περάσαμε τέλεια για να ξεκινήσουμε την δικιά μας οικογένεια, να κάνουμε τα παιδιά μας, και τα λοιπά, και αυτό κόπηκε, γιατί κάποιοι πήραν κάποιες αποφάσεις βεβιασμένες», είπε αρχικά ο σύζυγός στην εκπομπή του Mega «Χαμογέλα και Πάλι».

To ζευγάρι είχε παντρευτεί πριν από έναν χρόνο στο Παρίσι/ Αλήθειες με τη Ζήνα

To ζευγάρι είχε παντρευτεί πριν από έναν χρόνο στο Παρίσι/ Αλήθειες με τη Ζήνα

«Το αποτέλεσμα για μένα δε θα αλλάξει. Τι να σχολιάσω; Να σχολιάσω ότι θα γίνει εισαγγελική έρευνα; Ας γίνει. Και άλλες φορές έχουν γίνει εισαγγελικές έρευνες και δεν έχει διορθωθεί τίποτα σε αυτή τη χώρα. Εγώ μιλούσα με την Εύη και που μπήκε στο λεωφορείο. Όλα τα μηνύματα που μου έστειλε η Εύη ήταν μέσα από το whats up. Δε μίλησα τηλεφωνικά με την Εύη από την στιγμή που έφτασε στη Βεγγάζη. Και η Εύη έμαθε ότι θα φτάσει στη Βεγγάζη όταν προσγειώθηκαν. Η Εύη και εγώ όταν μου είπε η Εύη πού θα πάει, ξέραμε άλλο αεροδρόμιο».

Της φάνηκε περίεργο που προσγειώθηκαν αλλού γι΄ αλλού

Ο σύζυγος της επισμηναγού δήλωσε κατηγορηματικά μάλιστα ότι η Εύη δεν πήγε εθελοντικά, αλλά της το επέβαλαν. «Τους υποχρέωσαν, τους έβαλαν σε μία λίστα από την Υπηρεσία και την έθεσαν σε δίωρη αναμονή από την Πέμπτη. Η Εύη περνούσε σχολείο στα ελικόπτερα στον Μαραθώνα, και εκεί την ενημέρωσαν ότι είναι σε δίωρη αναμονή για να φύγει για τη Λιβύη. Δεν μπήκε εθελοντικά, το λέω κατηγορηματικά» είπε. 

Η επισμηναγός Εύη Ανδρεαδάκη

Η επισμηναγός Εύη Ανδρεαδάκη

«Εάν βγει κάποιος από το ΓΕΑ και πει ότι μπήκε εθελοντικά, εγώ έχω και το όνομα αυτού που την έβαλε στη λίστα. Την πήραν 8 τηλέφωνα να της πουν ότι είναι σε 2ωρη αναμονή, τους απάντησε κάποια στιγμή γιατί πήραν στην πισίνα, για να κάνουν αυτά που πρέπει να κάνουν, και εκεί βρήκε 8 τηλεφωνήματα από τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Τον πήρε τηλέφωνο και της είπε: “Εύη είσαι σε δίωρη αναμονή για Λιβύη” και της το έκλεισε».

Ο ίδιος της είχε εκφράσει τις αντιρρήσεις του γι’ αυτό το ταξίδι. «Εγώ την πήρα τηλέφωνο δύο φορές εξέφρασα τις βαρύτατες αντιρρήσεις μου, δηλαδή σφοδρές αντιρρήσεις σε αυτό το κομμάτι, σε φάση που να μου λέει “δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο, στήριξέ με σε αυτό”. Πήγε σε εμπόλεμη ζώνη γιατί της το επέβαλαν».

Σύζυγος Εύης Ανδρεαδάκη: «Δεν ήθελα με τίποτα να πάει εκεί- Εφτασα στο σημείο να της πω να φύγει από το στράτευμα»

Σε ερώτηση αν η Εύη είχε το δικαίωμα να πει ότι «όχι, δεν πάω», ο σύζυγός της απάντησε: «Όταν πήρε τηλέφωνο, της το έκλεισαν και μετά πήρε τηλέφωνο να του πει, “τι κάνεις εδώ πέρα, δε με ρώτησες, έχω τον άντρα μου, δε θέλω να φύγω από εδώ πέρα”, και δεν της σήκωνε το τηλέφωνο. Εξέφρασε τις φοβίες της, γιατί μέχρι την Πέμπτη ήξερε ότι θα πάνε μόνο πέντε μέλη από το Υγειονομικό. Και συγκεκριμένα της λέω: καλά εσείς του Υγειονομικού που δεν έχετε ρίξει ούτε μία σφαίρα στη ζωή σας, θα πάτε σε εμπόλεμη ζώνη

Η επισμηναγός Εύη Ανδρεαδάκη/ facebook

Η επισμηναγός Εύη Ανδρεαδάκη/ facebook

Και μου είπε: “τι να σου πω, μάλλον θα πάμε εκεί πέρα, θα αφήσουμε το υγειονομικό υλικό και θα σηκωθούμε να φύγουμε. Τι να πάμε να κάνουμε εμείς εκεί πέρα;”. Αυτό μου είπε και η ίδια. Την Παρασκευή όταν πήγε στο γραφείο, γιατί σας λέω για ελλιπή ενημέρωση της Εύης, με παίρνει κάποια στιγμή τηλέφωνο και μου λέει: “εντάξει, μπορείς να ηρεμήσεις, θα έρθουν και τα παιδιά από την ΕΤΑ μαζί μας”. Εγώ της είπα “κάνε κάτι να μην πας”. Έφτασα σε σημείο να της πω να φύγει από το στράτευμα. Δεν ήθελα με τίποτα να πάει εκεί», κατέληξε ο σύζυγος της Εύης Ανδρεαδάκη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top