Λιβύη: «Πώς να σβήσουμε την πίκρα» - Τα βασανιστικά «γιατί» της τραγωδίας

Απαντήσεις ζητούν οι συγγενείς των θυμάτων

Tα ονόματα των τριών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που έχασαν τη ζωή τους στο τροχαίο στη Λιβύη ανακοίνωσε και επισήμως το ΓΕΕΘΑ μετά την ταυτοποίηση των σορών τους.  Την ίδια ώρα ανείπωτος είναι ο πόνος για τις οικογένειες τους. Τα λόγια τους βγαίνουν με δυσκολία και ραγίζουν καρδιές. Αυτό που ζητάνε είναι απαντήσεις στα «γιατί» που βασανίζουν τις σκέψεις τους.  

Εισαγγελική παρέμβαση για την τραγωδία στη Λιβύη 

Η Αντιπλοίαρχος Υγειονομικού Γλυκερία Μεμεκίδου, η Επισμηναγός Υγειονομικού Ευαγγελία Ανδρεαδάκη και ο Αρχιλοχίας Πεζικού Γιώργος Βούλγαρης είναι τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που σκοτώθηκαν στο τροχαίο στη Λιβύη. Το ΓΕΕΘΑ έδωσε επίσημα τα στοιχεία τους  μετά την ταυτοποίση των σορών τους. 

«Το ΓΕΕΘΑ εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στις οικογένειές τους. Τα αίτια και οι συνθήκες του δυστυχήματος διερευνώνται αρμοδίως» ανέφερε το ΓΕΕΘΑ.

Λιβύη: Τα πρόσωπα της ασύλληπτης τραγωδίας - Σοκαρισμένοι οι συγγενείς τους

Αμέτρητες σκέψεις για λάθη και παραλείψεις που ενδεχομένως έγιναν κατά τη διάρκεια της ελληνικής αποστολής στη Λιβύη βασανίζουν το μυαλό του συζύγου της άτυχης Εύης Ανδρεαδάκη. Όσες απαντήσεις και να πάρει κανείς δεν θα φέρει την Εύη του πίσω. 

η Επισμηναγός Υγειονομικού Ευαγγελία Ανδρεαδάκη

Η  επισμηναγός Εύη Ανδρεαδάκη

Για τους γονείς της άτυχης επισμηναγού η μοίρα έπαιξε άσχημο παιχνίδι. Το 2005 έχασαν τον αδελφό της σε τροχαίο. Δεκαοχτώ χρόνια μετά, σε τροχαίο στη Λιβύη, χάθηκε και η κόρη τους, το καμάρι τους. Σε αεροπορικό δυστύχημα είχε σκοτωθεί και ο θείος της Εύης Ανδρεαδάκη. 

«Ζούμε μια αρχαία τραγωδία» 

«Μόνο ένας αρχαίος τραγικός μας, θα μπορούσε να αποδώσει την ιστορία αυτής της οικογένειας, με τις τόσες θυσίες, με τις τόσες δοκιμασίες, με τρία από τα μέλη της να φεύγουν από δυστύχημα και τα δύο από αυτά τα μέλη να είναι στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και να πεθαίνουν στο καθήκον» λέει η νονά της άτυχης Εύης. 

η Επισμηναγός Υγειονομικού Ευαγγελία Ανδρεαδάκη

Λιβύη: «Έδινε την ψυχή του για τον Στρατό» - Λύγισε ο πατέρας του 27χρονου

Απαντήσεις στα «γιατί» που τον βασανίζουν αναζητά και ο πεθερός του Γιώργου Βούλγαρη, του εκπαιδευτή των ειδικών δυναμέων που αγαπούσε την πατρίδα του.

Ο άτυχος 27χρονος είχε παντρευτεί πριν από τρία χρόνια την αγαπημένη του Κατερίνα.  

Ο άτυχος 27χρονος είχε παντρευτεί πριν από τρία χρόνια την αγαπημένη του Κατερίνα.  

Ο 27χρονος αρχιλοχίας είχε παντρευτεί πριν από τρία χρόνια την αγαπημένη του Κατερίνα

«Δεν υπάρχουν λέξεις που να μπορείς να διαλέξεις την πίκρα να σβήσεις, τον πόνο να πνίξεις, στα γιατί να απαντήσεις» ήταν τα λόγια του πεθερού του 27χρονου αρχιλοχία.  

«Η Γλυκερία δε φοβόταν τίποτα»

Για την αντιπλοίαρχο Γλυκερία Μεμεκίδου ο στρατός ήταν όλη της η ζωή. Διάβαζε συνεχώς, εξελισσόταν. Είχε δύο μεταπτυχιακά στη νοσηλευτική ογκολογία και ήταν υποψήφια διδάκτωρ στο Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.  Ήθελε να βοηθάει, να προσφέρει στους ασθενείς που υπέφεραν. 

Ο πατέρας της ακύρωσε την τελευταία στιγμή ένα χειρουργείο, γιατί η Γλυκερία του έπρεπε να ταξιδέψει στη Λιβύη, για να βοηθήσει όπως έκανε πάντα σε κάθε αποστολή που πήγαινε.  

« Ήταν πάντα δραστήρια, δεν φοβόταν τίποτα» λέει ο πατέρας της.

 αντιπλοίαρχο Γλυκερία Μεμεκίδου

«Τα παιδιά μου πονούσαν τη Λιβύη»

Δεν ήταν η πρώτη φορά που η Αγγέλα και ο Φίλιππος συμμετείχαν σε ανθρωπιστική αποστολή. Από παιδιά ακόμη είχαν γαλουγηθεί με το αίσθημα της προσφοράς. Οι φίλοι τους σοκαρισμένοι δεν μπορούν να πιστέψουν πώς χάθηκαν τα δύο αδέλφια τόσο ξαφνικά.

Λιβύη: «Τα παιδιά μου προσφέρθηκαν εθελοντικά να βοηθήσουν»

Τα δύο αδέρφια που αγαπούσαν τη Λιβύη

Τα δύο αδέρφια που αγαπούσαν τη Λιβύη

«Μεγάλωσαν στη Λιβύη, αγαπούσαν τη Λιβύη, δούλευαν εκεί και πήγαν  να βοηθήσουν. Θέλανε να πάνε, την πονούσαν την Λιβύη. Έχουν ξαναπάει και σε άλλες αποστολές, θα προσέφεραν ουσιαστική βοήθεια στα μέτρα τα δικά τους, σ΄αυτό που γινόταν» λέει συντετριμμένος ο πατέρας τους Κανάκης Μανδαλιος. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top