Θεσσαλία: Κίνδυνος έξαρσης του ιού του Δυτικού Νείλου από τα στάσιμα νερά

Απαραίτητα τα εντομοαπωθητικά

Νέος συναγερμός έχει σημάνει στη Θεσσαλία καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος έξαρσης του ιού του Δυτικού Νείλου. Σύμφωνα με τα δεδομένα του Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο πληθυσμός των κουνουπιών αυξάνεται αρκετά εξαιτίας του μεγάλου όγκου του νερού, εντείνοντας περισσότερο την ανησυχία των κατοίκων.  

Θεσσαλία: Συνεχίζονται τα προβλήματα – Χωρίς νερό ο Βόλος για 12η μέρα

Τα βρώμικα στάσιμα νερά και οι υψηλές θερμοκρασίες είναι ιδανικό περιβάλλον για την επώαση και τον πολλαπλασιασμό του κουνουπιού, που μεταφέρει τον ιό του Δυτικού Νείλου. Η εκτίμηση κινδύνου στην περιοχή πριν και μετά τις πλυμμήρες φαίνεται σε χάρτες που έδωσε το Αστεροσκοπείο Αθηνών. Ο χάρτης της Θεσσαλίας από «πράσινος» έγινε «κόκκινος» σε μεγάλο μέρος και ο κίνδυνος από «μέτριος» έγινε «μεγάλος».

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται υπερδιπλασιασμός του πληθυσμού των κουνουπιών. Για την πρόληψη και την επίλυση του προβλήματος πρέπει να γίνουν άμεσα ψεκασμοί και να διανεμηθούν εντομοαπωθητικά. Παράλληλα, οι κάτοικοι πρέπει να ενημερωθούν για τους κινδύνους και να λάβουν μέτρα ατομικής προστασίας. Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι οι ηλικιωμένοι πολίτες, όσοι έχουν προβλήματα υγείας όπως και οι έγκυες και τα παιδιά. 

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top