Φωτιά Θράκη: Μεταφορά πυρομαχικών για λόγους ασφαλείας   

Τη δική τους μάχη με τις πυρκαγιές δίνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις

Τη δική τους μάχη με τις φωτιές δίνουν και οι Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες έχουν και το δύσκολο έργο της επιτήρησης, κυρίως στην ευαίσθητη περιοχή του Έβρου. 

Όπως μετέδωσε ο Κώστας Συμεωνίδης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star,  στη Θράκη, με εντολή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Φλώρου, που βρίσκεται από χθες εκεί, μεταφέρθηκαν πυρομαχικά που βρίσκονταν στο έδαφος σε ειδικά igloo σε στρατόπεδο στις Σάπες Ροδόπης, για λόγους ασφαλείας. 

Μαίνεται η φωτιά στη Ροδόπη - Μηνύματα εκκένωσης 11 οικισμών!

Επίσης χθες, η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη πέρασε μέσα από τα στρατόπεδα στις περιοχές Παλαγία και Άβαντας, όπου βρίσκονται μεγάλες αποθήκες πυρομαχικών, αλλά λόγω των μεγάλων αντιπυρικών ζωνών που είχαν ανοιχθεί ήδη από την άνοιξη με εντολές του ΓΕΕΘΑ, δεν υπήρξε τελικά κάποιο πρόβλημα.   

Πύρινος εφιάλτης στην Αλεξανδρούπολη - Εκκενώνονται ακόμα 9 οικισμοί

Επί ποδός είναι πάντως όλος ο Στρατός σε Ροδόπη και Έβρο. Επιτηρούν τις περιοχές πάνω από 100 περίπολα, κυρίως στη λεγόμενη Ζώνη Ασφαλείας Προκαλύψεως στον Έβρο, η οποία είναι στρατιωτική περιοχή, αλλά και στα εσωτερικά δρομολόγια ανάμεσα στις μειονοτικές περιοχές. 

Κομάντος της 5ης Μοίρας Καταδρομών από τη Δράμα πήγαν σε Ροδόπη και Έβρο για να ενισχύσουν την επιτήρηση. 
Στην αεροπυρόσβεση, ανά την Ελλάδα, συμμετείχαν σήμερα συνολικά 10 Canadair, 13 PZL και 4 Σινούκ.  

Ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας, με ανάρτησή του επισήμανε ότι «η σκέψη μας βρίσκεται στους κατοίκους που δοκιμάζονται, όπως και στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που τους συντρέχει με κάθε διαθέσιμο μέσο».    

Δένδιας: Στο πλευρό των πολιτών στις φωτιές οι Ένοπλες Δυνάμεις 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top