Δύο νέες συλλήψεις για εμπρησμό το τελευταίο 24ωρο    

Έκανε εργασίες με τροχό και έκαψε το δάσος στη Δεσκάτη Γρεβενών!

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι περισσότερες φωτιές είναι εμπρησμοί και συνήθως από αμέλεια. Στελέχη του τμήματος αντιμετώπισης εμπρησμών, μόνο το τελευταίο 24ωρο, πέρασαν χειροπέδες σε δύο άτομα. 

Φωτιές: Στη φυλακή ακόμα και για εμπρησμό εξ αμελείας

Χανιά: Συνελήφθη για εμπρησμό 80χρονος που κλάδευε την κερασιά  

Σύμνωνα με το ρεπορτάζ της Κατερίνας Ρίστα, στα Χανιά είχαμε τη σύλληψη ενός 80χρονου ο οποίος αποφάσισε να κλαδέψει την κερασιά του. Ένα από τα κλαδιά έπεσε πάνω σε καλώδια του ρεύματος. Προκλήθηκαν σπινθήρες και ξέσπασε φωτιά. Κάηκαν ξερά χόρτα, περίπου 2 -3 στρέμματα. Οι πυροσβέστες την πρόλαβαν και δεν είχαμε χειρότερα.

Φωτιά στη Δεσκάτη: Έκανε εργασίες με τον τροχό και προκάλεσε φωτιά στο πευκοδάσος

Στη Δεσκάτη Γρεβενών, κάτοικος που μένει στην άκρη του χωριού  χθες αποφάσισε να κάνει εργασίες με τροχό που με τροχό, ενώ όταν έχεις απέναντι σου τέτοιο δάσος δεν κάνεις εργασίες ούτε με φυσιολογικές συνθήκες. Έφυγε μια σπίθα ενώ φυσούσε και έκαψε το δάσος πάνω από τη Δεσκάτη.

Οριοθετήθηκε η μεγάλη φωτιά στη Δεσκάτη Γρεβενών 

Στα μαλακά έπεφταν μέχρι τώρα οι συλληφθέντες   

Οι συλληφθέντες για πρόκληση φωτιάς από αμέλεια πέφτουν στα μαλακά, ακόμα κι αν έχουν προκαλέσει μεγάλη οικολογική καταστροφή. Για παράδειγμα το 2018 είχαν καεί 600 στρέμματα στη Φρίξα Ηλείας. Είχε συλληφθεί ο 46χρονος Μ.Α, κηπουρός στο επάγγελμα ο οποίος καθάριζε τα χόρτα βάζοντας προηγουμένως φωτιά. 

Φωτιές: Προφυλακιστέος ο 57χρονος για εμπρησμό στα Τζουμέρκα

Εκείνη την ημέρα,  15 Απριλίου ήταν, έκανε πάλι το ίδιο, έσβησε τη φωτιά ή μάλλον έτσι νόμιζε, καθώς προκλήθηκε αναζωπύρωση. Είχε συλληφθεί και αντιμετώπιζε κατηγορίες. πλημμεληματικού χαρακτήρα. Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 5 μηνών με αναστολή.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top