Καύσωνας: Συναγερμός για οκτώ κατηγορίες πολιτών - Τι δεν πρέπει να κάνουν

Η κατάλληλη θερμοκρασία για το κλιματιστικό είναι στους 25 βαθμούς Κελσίου

Η ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον καύσωνα

Έκτακτη ενημέρωση για τον καύσωνα που θα διαρκέσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας πραγματοποίησε το υπουργείο Υγείας. Οι αρμόδιοι έκρουσαν το «καμπανάκι» στις ευπαθείς ομάδες, παροτρύνοντάς τες να μένουν μέσα στα σπίτια τους τις ημέρες που η θερμοκρασία θα «σκαρφαλώσει» στους 45 βαθμούς Κελσίου.

Καύσωνας: Τι πρέπει να προσέχουμε όταν οδηγούμε μέσα στη ζέστη

Δείτε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να επιδείξουν αυτές τις ημέρες με τις υψηλές θερμοκρασίες οι πολίτες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες

  • Ηλικιωμένοι
  • Μωρά και μικρά παιδιά
  • Έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες
  • Άτομα που είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα
  • Άτομα που εργάζονται ή ασκούνται έντονα σε ζεστό περιβάλλον
  • Άτομα με χρόνιες παθήσεις (καρδιαγγειακές παθήσεις, υπέρταση, σακχαρώδη διαβήτη, πνευμονοπάθειες, νεφροπάθειες, ηπατοπάθειες, ψυχική νόσο, άνοια, αλκοολισμό ή κατάχρηση ναρκωτικών ουσιών κ.λ.π.)
  • Άτομα με οξεία νόσο, όπως λοίμωξη με πυρετό ή γαστρεντερίτιδα (διάρροια ή / και έμετο)
  • Άτομα που για καθαρά ιατρικούς λόγους παίρνουν φάρμακα για τα χρόνια νοσήματά τους, όπως π.χ. διουρητικά, αντιχολινεργικά, ψυχοφάρμακα, ορμονούχα (συμπεριλαμβανομένης της ινσουλίνης και των αντιδιαβητικών δισκίων). Ιδιαίτερα κατά την περίοδο των υψηλών θερμοκρασιών περιβάλλοντος θα πρέπει να συμβουλεύονται το γιατρό τους για την ενδεχόμενη τροποποίηση της δοσολογίας πρέπει να παραμένουν σε δροσερό περιβάλλον και να μην κυκλοφορούν στον καυτό ήλιο.

Έκτακτα μέτρα για τον καύσωνα – Πότε βγάζουμε τα σκουπίδια

Επίσης, τόνισαν ότι η κατάλληλη θερμοκρασία για τη σωστή χρήση του κλιματιστικού είναι στους 25-26 βαθμούς Κελσίου, ώστε ο οργανισμός μας να μη «σοκάρεται» όταν βγαίνει στους 40+ βαθμούς που επικρατούν σε εξωτερικούς χώρους.

Όσον αφορά τους ηλικιωμένους, θα πρέπει να λαμβάνουν μικρά γεύματα και να ακολουθούν τις φαρμακευτικές αγωγές τους, ενώ δε θα πρέπει να μετακινούνται τις μεσημβρινές ώρες.

Καύσωνας: Οδηγίες για τα παιδιά και την παραλία 

«Πρέπει να προσέξουμε τους ηλικιωμένους, αφού δεν πρέπει να μείνουν μόνοι τους τις μέρες των ακραίων θερμοκρασιών. Τα μικρά παιδιά κάτω των 5 ετών από τις 12 μέχρι τις 5 πρέπει να μένουν μακριά από τον ήλιο, ιδανικά μέσα σε σπίτια και όχι σε θάλασσες και βεράντες», επεσήμαναν στην ενημέρωση του υπουργείου.

«Τα παιδιά τις μέρες του καύσωνα δε θα πρέπει να βρίσκονται στις παραλίες το μεσημέρι, όταν η θερμοκρασία βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο», δήλωσε χαρακτηριστικά η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλλου.

Καύσωνας: 45άρια μέχρι το τέλος της εβδομάδας - Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Νέα άνοδος της θερμοκρασίας από σήμερα με τον υδράργυρο να αγγίζει και τους 43 βαθμούς, πρόσκαιρη υποχώρηση των υψηλών θερμοκρασιών την ερχόμενη Δευτέρα και νέα θερμική έξαρση αναμένεται από την Τρίτη (25/7), σύμφωνα με την επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Οι υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ενώ από την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται νέα θερμική εισβολή, με τον υδράργυρο να φτάνει τους 45 βαθμούς σε ορισμένες περιοχές.

Έρχεται ακραία θερμική έξαρση με 45 βαθμούς

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top