Η Γιολάντα πέθανε ξαφνικά σε νοσοκομείο - Στο εδώλιο 3 γιατροί για αμέλεια

Η 24χρονη είχε εισαχθεί με νευρική ανορεξία - Τι καταγγέλλουν οι γονείς της

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ΄αμελείας για τον θάνατο της 24χρονης Γιολάντας που «έφυγε» από τη ζωή στις 11 Φεβρουαρίου 2020 θα καθίσουν τρεις γιατροί δημόσιου νοσοκομείου της Αττικής.

Η νεαρή κοπέλα «έχασε» τη ζωή της μέσα στο νοσοκομείο, όπου είχε εισαχθεί για να αντιμετωπίσει τη νευρική ανορεξία από την οποία έπασχε. Αμέσως μετά τον θάνατό της, οι γονείς της κινήθηκαν νομικά κατά παντός υπευθύνου, καθώς επέμεναν ότι «έφυγε» από ιατρική αμέλεια.

Ο εισαγγελέας που χειρίζεται την υπόθεση άσκησε ποινική δίωξη εναντίον των τριών γιατρών σε βαθμό πλημμελήματος. Οι γονείς της άτυχης Γιολάντας, μιλώντας στην εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα και την Εύηη Γιαρκιά περιέγραψαν τα λάθη που έγιναν στη κλινική και ζητούν την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων, ώστε να δικαιωθεί η μνήμη της.

Η Γιολάντα νοσηλεύτηκε με νευρική ανορεξία και πέθανε ξαφνικά

«Όταν το χάσαμε το παιδί μας, είχαμε μιλήσει το προηγούμενο βράδυ μαζί του και ήταν σε πολύ καλή κατάσταση. Ξαφνικά εξαφανίστηκε την επόμενη μέρα, το ψάχναμε απεγνωσμένα. Μας έλεγαν ότι ξεκουράζεται και ότι θα επικοινωνήσει μαζί μας, κάτι το οποίο δεν έγινε. Μέχρι που λάβαμε ένα τηλεφώνημα το απόγευμα, που μας έλεγαν ότι είναι σε κρίσιμη κατάσταση και ότι έχει πάθει ανακοπή και ότι είναι διασωληνωμένο», δήλωσε αρχικά η μητέρα της Γιολάντας στην εκπομπή.

«Μας κοροϊδεύανε οι γιατροί. Το παιδί "χάθηκε" από τη Δευτέρα το πρωί, την Κυριακή το βράδυ είχαμε μιλήσει μαζί του. Μας κορόιδευαν για να μην πάμε εκεί, νόμιζαν ότι θα συνέλθει, αλλά δε συνήλθε ποτέ», είπε ο πατέρας της.

Στο εδώλιο τρεις γιατροί για τον θάνατο της 24χρονης Γιολάντας

«Νοσηλευόμενη με σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα επιτέθηκε στη Γιολάντα»

Η 24χρονη ήταν μια κοπέλα με όνειρα για τη ζωή. Ήταν δασκάλα και ήθελε να κάνει οικογένεια. Όμως το νήμα της ζωή της κόπηκε ξαφνικά, με τους γονείς της να ισχυρίζονται ότι πέθανε λόγω ιατρικής αμέλειας.

«Αργότερα, πληροφορηθήκαμε για ένα συμβάν που συνέβη στο δωμάτιο όπου νοσηλευόταν μαζί με μια κυρία που είχε σοβαρά ψυχικά νοσήματα. Η γυναίκα έπαθε κρίση και της επιτέθηκε. Εμείς ειδοποιηθήκαμε όταν το παιδί ήταν στην εντατική. Μέχρι που έπαθε την ανακοπή και μας ενημέρωσαν. Εμείς βρήκαμε το παιδί διασωληνωμένο, μέσα σε ένα δωμάτιο μαζί με άλλους τρεις νοσηλευόμενους, σε άθλια κατάσταση», τόνισε η μητέρα, με τον πατέρα να ισχυρίζεται ότι στον θάλαμο οι συνθήκες ήταν τραγικές, μέσα στη βρωμιά.

24χρονη με νευρική ανορεξία πέθανε σε νοσοκομείο - Ιατρική αμέλεια καταγγέλλουν οι γονείς της

Όταν η 24χρονη κατέληξε, οι γονείς ήταν σε σοκ. Δεν είχαν τα ψυχικά αποθέματα να ψάξουν περισσότερο την υπόθεση, ενώ όπως καταγγέλλουν, δεν έγινε ποτέ νεκροψία στο άψυχο χώμα της κόρης τους. Λίγο καιρό αργότερα, μάζεψαν τα κομμάτια τους και άρχισαν να ψάχνουν την υπόθεση και να συγκεντρώνουν μαρτυρίες και πληροφορίες.

Μέσα σε 50 ημέρες κατάφεραν να πάρουν άδεια για εκταφή, ώστε να γίνει η νεκροψία - νεκροτομή, η οποία έδειξε ότι η 24χρονη «έφυγε» λόγω μόλυνσης από πέντε μικρόβια που προκάλεσαν σηψαιμία και όχι από νευρική ανορεξία. Παράλληλα, καταγγέλλουν ότι γιατρός τους προέτρεψε να μην κάνουν την έκταφη και να μην το ψάξουν περισσότερο.

«Ο πόνος δεν ξεπερνιέται. Μέσα μου βαθιά πονάω. Η Γιολάντα θα είναι πάντα μέσα μου», κατέληξε η μητέρα.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top