Αντώνης Συκάρης: Συγκινεί η σύζυγός του - «Δεν έφτασε ποτέ στο camp 3»

Η εξομολόγηση της συζύγου του κορυφαίου ορειβάτη

Σε μια συγκινητική εξομολόγηση για τον κορυφαίο ορειβάτη Αντώνη Συκάρη, προχώρησε η σύζυγός του, Καλλιόπη, σχεδόν έναν χρόνο μετά τον θάνατό του. 

Αντώνης Συκάρης: «Θα τον αποχαιρετήσουμε στην Πάρνηθα με μουσικές»

Ο Αντώνης Συκάρης «έφυγε» από τη ζωή τον Απρίλιο του 2022 στο Νταουλαγκίρι του Νεπάλ, έχοντας κατακτήσει την όγδοη υψηλότερη κορυφή του κόσμου. Μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και την Ευγενία Πουλοπούλου, η σύζυγός του κάνει λόγο για έναν πρωταθλητή, έναν σίφουνα όπως τον αποκαλεί.

«Έκανα πολλές κορυφές μαζί του. Ήθελε πάντα να ξεχωρίζει. Από το σπίτι έλειπε σχεδόν έξι μήνες, ήταν δύσκολα» είπε. Η σχέση με τα παιδιά του αλλά και τα εγγόνια του ήταν πολύ ζεστή καθώς τον χαρακτήριζε το χιούμορ αλλά και η αγάπη του για εκείνα. 

«Δεν έφτασε ποτέ στο camp 3»

Ο κορυφαίος ορειβάτης απεβίωσε στις 12 Απριλίου, όταν κατέβαινε από το βουνό Νταουλαγκίρι, που ανήκει στην οροσειρά των Ιμαλαΐων. Περίπου σε ύψος 7.400 μέτρων, ο Συκάρης αισθάνθηκε έντονη δυσφορία και τελικά υπέκυψε. 

«Ο Αντώνης ήταν πάρα πολύ κουρασμένος, χειαζόταν τουλάχιστον μια εβδομάδα για να ξεκουραστεί. Κάπως έτσι έγιναν τα πράγματα. Ανέβηκε, έφτασε στην κορυφή αλλά δεν έφτασε ποτέ στο camp 3» είπε η σύζυγός του. 

Η τελευταία φορά που μίλησαν ήταν τη μοιραία ημέρα, όταν ο Αντώνης Συκάρης της είπε ότι δεν αισθανόταν καλά. Εκείνη του έδωσε κουράγιο για να μπορέσει να κατέβει από την κορυφή, ωστόσο όπως είπε, από τις 16:00 και μετά τα πράγματα δυσκόλεψαν. 

«Προφανώς είχε ήδη εξαντληθεί. Όταν ήρθε η σορός πίσω και το χαρτί από το νοσοκομείο, έλεγε ότι έπαθε εγκεφαλικό οίδημα. Έκατσε κάτω και ''έφυγε''» είπε συγκινημένη η σύζυγός του. 

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top