Μετρό και ηλεκτρικός: Ανεστάλησαν οι στάσεις εργασίας

Σε ένδειξη πένθους για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη

μετρό

Aνεστάλη η στάση εργασίας στη Γραμμή 1 του Μετρό (πρώην ηλεκτρικός) που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα σε ένδειξη πένθους για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη. Σταδιακά ανοίγουν ένας ένας οι σταθμοί που τις πρώτες πρωϊνές ώρες παρέμεναν κλειστοί.

Σύγκρουση τρένων Τέμπη: «Πάμε κι όπου βγει», είπε ο μηχανοδηγός

«Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγραφεί μια τέτοια τραγωδία. Σήμερα θρηνούμε τους συμπολίτες μας που χάθηκαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη γιατί κάποιοι αδιαφόρησαν στις εκκλήσεις των εργαζομένων. Όταν οι εργαζόμενοι μιλούν για έλλειψη προσωπικού, για απαξίωση των εγκαταστάσεων και των υποδομών, για την ελλιπή συντήρηση του τροχαίου υλικού, για την παραβατικότητα σε όλο το μήκος του δικτύου, κάποιοι αρμόδιοι σφύριζαν αδιάφορα. Τέτοιου μεγέθους τραγωδίες είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα συμβούν αν κάποιος δεν ασχοληθεί σοβαρά με την στελέχωση αλλά και τις υποδομές. Ο σιδηρόδρομος δεν είναι οι λαμπεροί γρανίτες, οι προβολείς και οι κάμερες των καναλιών που τρέχουν να προβληθούν όλοι όσοι φέρουν ευθύνη για αυτό τραγικό γεγονός» αναφέρεται σε ανακοίνωση των εργαζομένων.

Ο τόπος της τραγωδίας στα Τέμπη μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα -Eurokinissi

Ο τόπος της τραγωδίας στα Τέμπη μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα -Eurokinissi

Κανονικά θα διεξαχθούν το βράδυ τα δρομολόγια Πειραιάς – Κηφισιά, καθώς ανεστάλη η στάση εργασίας που είχε προκηρύξει η ΣΤΑΣΥ. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση , «Η ΣΤΑΣΥ ενημερώνει το επιβατικό κοινό, πως τα δρομολόγια στη Γραμμή 1 του Μετρό «Πειραιάς – Κηφισιά» σήμερα Τετάρτη 15/02/2023 θα διεξαχθούν κανονικά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, μετά την αναστολή της στάσης εργασίας σωματείου εργαζομένων».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top