Ειδική αγωγή: Θα συνταγογραφούν θεραπείες και οι παιδίατροι

Στόχος να μειωθούν οι λίστες αναμονής

Ειδική Αγωγή: Θα Συνταγογραφούν Και Οι Παιδίατροι

Δικαίωμα συνταγογράφησης ειδικών θεραπειών και στους παιδιάτρους παραχώρησε ο ΕΟΠΥY με νέο νόμο, ο οποίος πήρε ΦΕΚ στις 21 Δεκεμβρίου 2022. 

Ο νέος Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας τροποποιήθηκε και πλέον ο ΕΟΠΥY επιτρέπει στους παιδιάτρους να συνταγογραφούν ειδικές θεραπείες, όπως λογοθεραπείες, εργοθεραπείες, ψυχοθεραπείες, ειδική διαπαιδαγώγηση σε παιδιά και εφήβους έως 18 ετών. 

ΕΟΠΥΥ: Συνταγογραφεί εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού και των ωοθηκών

Με την αλλαγή αυτή στόχος είναι να μειωθεί η ταλαιπωρία των γονιών, οι οποίοι δε βρίσκουν έγκαιρα ραντεβού σε ψυχιάτρους. 

«Ο σκοπός μας ήταν αυτός: Να διευκολύνουμε τους ασφαλισμένους και να δώσουμε τη δυνατότητα και στους παιδιάτρους που είναι εξειδικευμένοι και ειδικευμένοι στην ανάπτυξη και παρακολούθηση των παιδιών, να μπορούν να χτυπήσουν το “καμπανάκι” ότι εδώ κάτι συμβαίνει και χρειάζεται κάτι περαιτέρω», δήλωσε η Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ, Θεανώ Καρποδίνη.

Προσωπικός γιατρός: Πότε θα τον πληρώνουμε, πώς κλείνουμε ραντεβού

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων με επιστολή του χαιρέτισε την απόφαση του ΕΟΠΥΥ, τονίζοντας ότι ικανοποιείται ένα αίτημα χρόνων των γονιών. 

Ομοσπονδία Παιδιάτρων: «Ικανοποιείται ένα αίτημα χρόνων των γονιών»

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων, απέστειλε επιστολή στην Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ κα Θεανώ Καρποδίνη με την οποία χαιρετίζει την απόφαση.

Συνταγογράφηση: Έρχεται «κούρεμα» για 10 κατηγορίες φαρμάκων

Ακόμα η ακριβής διαδικασία δεν έχει διευκρινιστεί από τον ΕΟΠΥΥ, ωστόσο οι παιδίατροι σημειώνουν ότι θα συνταγογραφούν θεραπείες σε πιο ήπια περιστατικά, τα οποία έχουν την επάρκεια να διαγνώσουν. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top