Καιρός: «Πολικό ποτάμι» φέρνει χιόνια ακόμα και στις πόλεις

Έρχεται βαρυχειμωνιά από την επόμενη εβδομάδα

Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα Κυριακή - Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Δε μας έφτανε η «πολική μπάλα» που στροβιλίστηκε την περασμένη εβδομάδα πάνω από τη χώρα μας, τώρα έχουμε και το «πολικό ποτάμι» που, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, θα φέρει ραγδαία επιδείνωση του καιρού από την επόμενη εβδομάδα και βαρυχειμωνιά. 

Δείτε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης σε ανάρτησή του στο Facebook, πολικός αεροχείμαρρος πλησιάζει την Ελλάδα και θα φέρει και επίσημα τον χειμώνα. 

Η νέα κακοκαιρία θα είναι εντονότερη προς το τέλος της εβδομάδας, με τη θερμοκρασία να σημειώνει κατακόρυφη πτώση, φέρνοντας συνθήκες παγετού και χιόνια ακόμα και σε πεδινές περιοχές.

Καιρός: Παγετός στους -8 βαθμούς Κελσίου το πρωί

Ο πολικός αεροχείμαρρος ο οποίος κατεβαίνει από τη βόρεια Ευρώπη θα αλληλεπιδράσει με τις θερμότερες θάλασσες της Αδριατικής, του Ιονίου και του Αιγαίου και θα δημιουργήσει διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά, τα οποία αναμένεται να φέρουν χιόνια μέχρι και τη θάλασσα!

Από Πέμπτη - Παρασκευή και στη συνέχεια τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες με συνθήκες παγετού προς τα κεντρικά και βόρεια, οι επικίνδυνοι βοριάδες (πρόσκαιρα νοτιάδες), οι ισχυρές βροχές - καταιγίδες με έμφαση θαλάσσιες - παραθαλάσσιες περιοχές και τα πυκνά χιόνια ακόμη και στα πεδινά. 

Καιρός: Ο χειμώνας είναι εδώ – Βροχές και χιόνια σήμερα

Δεν αποκλείεται τα νησιά του Αιγαίου να ντυθούν και πάλι στα λευκά, αλλά χιόνια αναμένονται ακόμη και μέσα σε πόλεις. 

Αυξημένη ετοιμότητα θα πρέπει να υπάρχει και στο νομό Αττικής, όπου συγκεντρώνει υψηλές έως πολύ υψηλές πιθανότητες να δοκιμαστεί από τον ισχυρό χιονιά με τις λεπτομέρειες να ξεκαθαρίζουν τις επόμενες ημέρες. 

Γύρω στην Τετάρτη - Πέμπτη πιθανόν οι μετεωρολόγοι να έχουν μια σχετικά αξιόπιστη εικόνα για το πώς αναμένεται να εξελιχθεί αυτό το πολικό κύμα και ποιες περιοχές θα δοκιμαστούν από τις χιονοπτώσεις. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top