Καιρός: Έρχεται πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια ακόμα και στην Αττική

«Βουτιά» του υδραργύρου έως και 10 βαθμούς Κελσίου

Η πρόγνωση του καιρού για το Σάββατο 17/12

Μπορεί οι θερμοκρασίες να θυμίζουν εποχή... Πάσχα και όχι Χριστουγέννων, όμως αυτό φαίνεται ότι δε θα κρατήσει για πολύ. Σύμφωνα με τις νεότερες προβλέψεις των μετεωρολόγων, από την αρχή της επόμενης εβδομάδας ο υδράργυρος θα κάνει «βούτια» έως και 10 βαθμούς Κελσίου, ενώ πολλές ορεινές περιοχές της χώρας μάλλον θα δουν και... άσπρες μέρες!

Χριστούγεννα θα θυμίζει από την ερχόμενη εβδομάδα ο καιρός, αφού τις ανοιξιάτικες θερμοκρασίες και την ηλιοφάνεια θα διαδεχθούν το κρύο και οι ισχυροί βοριάδες που θα φέρουν χιόνια ακόμα και στην Αττική.

Δείτε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Έρχεται πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια στα ορεινά της Αττικής

Τη Δευτέρα και την Τρίτη ο καιρός θα παρουσιάσει σημαντική μεταβολή και με βάση τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία αναμένεται εντυπωσιακή πτώση της θερμοκρασίας κατά 12-13 βαθμούς Κελσίου για τις περισσότερες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Γιάννη Καλλιάνο.

Ακόμα, ο κ. Καλλιάνος τόνισε ότι οι βοριάδες θα ενισχυθούν στα 8-9 μποφόρ (ειδικά στα Αιγαίο ακόμη και 10 μποφόρ οι ριπές τους), η κακοκαιρία θα συνοδεύεται και από υγρασία, ενώ θα εκδηλωθούν και τοπικές χιονοπτώσεις, κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά αλλά και σε άλλα διαμερίσματα της χώρας.

Είναι πολύ πιθανό να υπάρξει ολικό απαγορευτικό στην περιοχή του Αιγαίου, αλλά και των λιμανιών της Αττικής κατά τη διάρκεια αυτού του διημέρου.

πού θα χιονίσει τα Χριστούγεννα

Σύμφωνα με τον κ. Καλλιάνο, χιονοπτώσεις αναμένονται και στα ορεινά της Αττικής, με υψόμετρο τα 800 μέτρα.

Καιρός: «Η ατμόσφαιρα επιστρέφει στην κανονικότητα έστω και με "βιαιότητα"»

Αντίστοιχη είναι και η πρόβλεψη του καιρού των Χριστουγέννων και από τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, ο οποίος κάνει λόγο για πτώση της θερμοκρασίας έως 10 βαθμούς Κελσίου.

«Μετά τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες , η ατμόσφαιρα έστω και με "βιαιότητα" επανέρχεται σε κανονικά επίπεδα , από βδομάδα , παρουσιάζοντας πτώση της  θερμοκρασίας κατά 8 με 10°C», επισημαίνει ο κ. Κολυδάς.

 

«Από Κυριακή τοπικές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας που θα είναι αισθητή στις αρχές της εβδομάδος. Τοπικά θυελλώδεις βοριάδες εντάσεως 8-9 μποφόρ στο Αιγαίο Δευτέρα & Τρίτη», τονίζει ο μετεωρολόγος.

 


 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top