Αλεξανδρούπολη: Πέθανε 2,5 μήνες μετά τη γέννα του παιδιού της από σηψαιμία

Διέγνωσαν επιλόχειο κατάθλιψη ενώ πάθαινε σηψαιμικά εγκεφαλικά

Συγκλονίζει η ιστορία της Ελπίδας στην Αλεξανδρούπολη η οποία έχασε τη ζωή της μόλις δυόμιση μήνες μετά τον τοκετό από σηψαιμία. Ο σύζυγός της μεγαλώνει πλέον μόνος του τον μοναχογιό τους.

Η Ελπίδα πέθανε στις 31 Αυγούστου 2021. Ο σύζυγός της μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» καταγγέλλει μια σειρά ιατρικών λαθών και αμέλειας που σύμφωνα με τον ίδιο οδήγησαν την άτυχη γυναίκα στον θάνατο.

ελπιδα

«Δεν μπορώ να πω ότι είχε δύσκολη εγκυμοσύνη. Ήταν νορμάλ όλα. Την ώρα του τοκετού όλα πήγαν μία χαρά αλλά τη στιγμή που ήταν στο νοσοκομείο μέσα στις τρεις-τέσσερις μέρες η Ελπίδα είχε πέσει μέσα στις τουαλέτες. Δεν μπορούσε να σηκωθεί. Είχε χάσει πάρα πολύ βάρος. Δηλαδή πράγματα που δεν έστεκαν. Έπεφτε συνέχεια μέσα στο νοσοκομείο, δεν μπορούσε να περπατήσει καθόλου. Οι γιατροί θεώρησαν πως ήταν αρκετά καλά για να βγει από το νοσοκομείο κάποια στιγμή αλλά η πληγή δεν έκλεινε. Δεν μπορούσαν να τη σηκώσουν.
Κάθε μέρα για δυόμιση μήνες πηγαίναμε στο νοσοκομείο. Πέρασαν δύο μήνες και η πληγή δεν έκλεινε. Η Ελπίδα είχε λιώσει, δεν είχε τη δύναμη ούτε το μωρό να κρατήσει. Οι γιατροί μας έλεγαν ‘να μη στεναχωριέστε, να τρώει αυγό και κρέας' της έλεγαν. Το γύρισαν πως είναι ψυχολογικό, πως ήταν επιλόχειος κατάθλιψη. Την είχε εξετάσει ένας ψυχίατρος και η καημένη η κοπέλα πάθαινε σηψαιμικά εγκεφαλικά. Την είδε η ψυχίατρος και φώναξε ‘ρε παιδιά τρέξτε αυτό δεν είναι επιλόχειος κατάθλιψη, αυτό είναι παθολογικό. Δεν τη βλέπετε’» σοκάρουν οι περιγραφές του συζύγου της Ελπίδας.

«Δεν μπορούσε να σηκωθεί ούτε από την καρέκλα. Ανέβαζε πυρετούς, είχε πάρει και τον γιατρό της, έλεγε πως είναι μετεγχειρητικά όλα αυτά.  Από σηψαιμία έφυγε η Ελπίδα. Και από τις ιστολογικές εξετάσεις, από τη νεκροψία και τα λοιπά που βγήκαν μετά από οχτώ-εννέα μήνες, αυτό αναφέρουν πως κόλλησε μικρόβιο στην καισαρική

ελπιδα

Πλέον ο σύζυγος της Ελπίδας μεγαλώνει μόνος του τον μοναχογιό τους 

«Τις τρεις τελευταίες ημέρες, δεν ξέρω, το είχε καταλάβει, με φωνάζει μέσα στο δωμάτιο μου λέει ‘σήκωσέ με’. Δεν μπορούσε να σηκωθεί από το κρεβάτι. Μου είπε ‘άμα φύγω θα κλαις; Λέω ‘τι χαζομάρες λες βρε Ελπίδα τώρα'. Μου είπε ‘κάτι δεν πάει καλά, καίγομαι μέσα μου, το έχω πει και στους γιατρούς'. Πήγαμε στο νοσοκομείο να της κάνουν αλλαγή και περιμέναμε πάνω από τρεις ώρες. Την πήγαμε στα εξωτερικά, άρχισε να κρυώνει πάρα πολύ. Έτρεξε και φώναξε ο γυναικολόγος της ‘σταματήστε τη διασωλήνωση να τη δει ο άντρας της’. Όλοι οι γιατροί και οι νοσηλευτές έκλαιγαν. Η Ελπίδα μου είπε ‘δεν θέλω να κλαις, θα σε βλέπω από ψηλά. Θέλω να μου τον προσέχεις’» κατέληξε ο άτυχος άντρας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top