Μάνδρα: Ελεύθερος ο 14χρονος μετά την απολογία του

Θα παρακολουθείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα από επιμελητή ανηλίκων

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο 14χρονος - Βίντεο από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Στον ανακριτή οδηγήθηκε σήμερα για να απολογηθεί ο 14χρονος που ομολόγησε ότι πυροβόλησε και σκότωσε τον 17χρονο αδελφό του στη Μάνδρα. Μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος.

Του επιβλήθηκε το αναμορφωτικό μετρό να παρακολουθείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα από επιμελητή ανηλίκων.

Μάνδρα: Απολογείται ο 14χρονος για τη δολοφονία του αδελφού του

Ο 14χρονος παρέμεινε στο γραφείο της Α’ ανακρίτριας ανηλίκων για τουλάχιστον δύο ώρες ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ήταν σε σοκ.

Στο πλευρό του ανήλικου ήταν οι γονείς και τα μεγαλύτερα αδέρφια του. Ο ανήλικος είναι αντιμέτωπος με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με δόλο, με τον ίδιο, όμως, να ισχυρίζεται ότι όλα έγιναν κατά λάθος.

Γιάννης Βέρρας: «Το μέλημα της οικογένειας ήταν να θρηνήσει και να μην καταστραφεί το παιδί που είναι ζωντανό»

«Μία δύσκολη διαδικασία. Απολογήθηκε σήμερα ο 14χρονος. Είπε από την ψυχή του ότι συνέβη την προηγούμενη Πέμπτη, για το τραγικό αυτό δυστύχημα. Αποτυπώθηκε το δράμα της οικογένειας, αξίζει τον σεβασμό μας και την κατανόησή μας, διότι πρόκειται για πραγματικούς, καθημερινούς ήρωες. Από πλευράς υπεράσπισης ήταν μία από τις δυσκολότερες διαδικασίες που έχω παρευρεθεί, αυτό το 14χρονο παιδάκι να μη συνειδητοποιεί τι έχει συμβεί. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την αμέλεια που διέπει το τραγικό συμβάν και ότι πρόκειται για ένα περιστατικό το οποίο τρομάζω τη στιγμή που αυτό το παιδί θα καταλάβει την έκτασή του» είπε ο Γιάννης Βέρρας συνήγορος του 14χρονου και όλης της οικογένειας.

Όσα είπε ο δικηγόρος του 14χρονου, Γιάννης Βέρρας - Βίντεο Ανέστης Συμεωνίδης

«Μαμά θέλω να γυρίσω σπίτι» τόνισε ο κ. Βέρρας πως ήταν τα πρώτα λόγια του 14χρονου μετά την απόφαση. 
«Το μέλημα αυτή της οικογένειας ήταν να θρηνήσει και να μην καταστραφεί το παιδί το οποίο είναι ζωντανό» είπε ο κ. Βέρρας και πρόσθεσε μεταξύ άλλων πως «το μόνο δεδομένο είναι πως δεν υπήρξε δόλος».

Ρεπορτάζ: Ανέστης Συμεωνίδης

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top