Βόλος: Τον μαχαίρωσε για τα αποτσίγαρα στην αυλή

Κατηγορούσε τους γείτονες ότι είχαν μετατρέψει την αυλή σε σκουπιδοτενεκέ

Βόλος: Μαχαίρωσε Γείτονα Για Αποτσίγαρα Στην Αυλή Του

Σε τέσσερα χρόνια και δέκα μήνες κάθειρξη καταδικάστηκε ένας 41χρονος από την Αγιά στον Βόλο, ο οποίος επιτέθηκε με μαχαίρι στον γείτονά του, τραυματίζοντάς τον στο πρόσωπο.

Σύμφωνα με το magnesianews.gr το περιστατικό έγινε στις 22 Απριλίου 2021 και η εκδίκαση της υπόθεσης έγινε τη Δευτέρα. 

Αιτία της επίθεσης ήταν το γεγονός ότι έβρισκε συνεχώς άδεια πακέτα τσιγάρων και αποτσίγαρα στην αυλή του. 

Ο 41χρονος κατηγορούσε τους γείτονές του ότι είχαν μετατρέψει την αυλή του σε «σκουπιδοτενεκέ». Κάποια στιγμή πήγε στο σπίτι του 60χρονου γείτονά του και τον απείλησε ότι θα τον σκοτώσει. Ξεκίνησε καβγάς και τότε τον γρονθοκόπησε και τον άφησε αιμόφυρτο στο έδαφος. 

Λίγη ώρα αργότερα έφτασε εκεί ο γιος του θύματος και μόλις είδε τον πατέρα του να αιμορραγεί πήγε να ζητήσει εξηγήσεις από τον 41χρονο. Εκεί ακολούθησε δεύτερος γύρος καβγά με τον δράστη να επιτίθεται και στον 33χρονο με μαχαίρι και να τον τραυματίζει στο πρόσωπο. Ο άνδρας κατάφερε να τον αφοπλίσει και να τον ακινητοποιήσει. Ειδοποίησε τους αστυνομικού, οι οποίοι συνέλαβαν τον 41χρονο. 

Ο δράστης κατηγορήθηκε για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, για απλή σωματική βλάβη, για οπλοφορία και οπλοχρησία, όπως και για παράνομη απειλή βίας.

Τελικά, το δικαστήριο μετέτρεψε τη βασική κακουργηματική κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, σε επικίνδυνη σωματική βλάβη. Δεν του αναγνωρίστηκε κανένα από τα ελαφρυντικά που ζήτησε ο συνήγορος υπεράσπισης και απαγορεύτηκε να πλησιάζει τον 60χρονο και τον 33χρονο γιο του σε απόσταση μικρότερη των 5 μέτρων.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top