Βίντεο-ντοκουμέντο από τις προκλήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο

Κυνηγητό ελληνικής και τουρκικής ακτοφυλακής

«Ακήρυχτος πόλεμος» στο Αιγαίο - Βίντεο από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Δεν έχουν τέλος οι τουρκικές προκλήσεις στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Το Star και ο Σπύρος Λάμπρου εξασφάλισαν βίντεο – ντοκουμέντα από τον διαρκή «ακήρυχτο πόλεμο» στα νερά του Αιγαίου.

Οι δονήσεις από τις απειλές Ερντογάν φτάνουν στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Στο βίντεο ντοκουμέντο παρακολουθούμε ένα κυνηγητό ελληνικής και τουρκικής ακτοφυλακής που κόβει την ανάσα.

τουρκοι αιγαιο

Οι Έλληνες λιμενικοί, οπλισμένοι μέχρι τα δόντια, με φουλ φέις στο πρόσωπο, αποτρέπουν τους Τούρκους να κινηθούν προς τα ελληνικά χωρικά ύδατα. Με τα χέρια στο δίχτυ είναι έτοιμοι να καταστρέψουν το τουρκικό πηδάλιο αν χρειαστεί.

Οι Τούρκοι προστατεύουν τους δουλεμπόρους. Σε άλλο ένα αποκλειστικό ντοκουμέντο φαίνεται η προσπάθεια των Ελλήνων να διασώσουν μετανάστες ενώ οι Τούρκοι παρακολουθούν διακριτικά. 

σαμος αστακος

Αξιωματικοί είπαν στο Star πως το νησί της Σάμου είναι ένας αστακός κι αυτό οι Τούρκοι το γνωρίζουν καλά.

Ανά πάσα στιγμή τα δάση έχουν σημεία όπου θα επανδρωθούν από δυνάμεις του πυροβολικού. Θα υπάρξει τεράστια δύναμη πυρός από εδώ προς τη θάλασσα μόλις δύο χιλιόμετρα από την Τουρκία. 

«Περιμετρικά του νησιού υπάρχουν σκάφη του λιμενικού σώματος. Έχουν σφραγίσει στην κυριολεξία τα θαλάσσια σύνορα και δεν περνάει τίποτα» περιγράφει ο Γεώργιος Πέτρου, έφεδρος λοχαγός και αντιπρόεδρος εφέδρων αξιωματικών.

Στο παιχνίδι της υβριδικής απειλής οι Τούρκοι έχουν ρίξει και drones.  

«Πετάνε τακτικά τα drones, μπαίνουν στον δικό μας εναέριο χώρο με στόχο να φωτογραφίσουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις» προσθέτει ο κ. Πέτρου.

Εθνοφύλακες σε Σάμο: «Δε φοβόμαστε τους Τούρκους ούτε κανέναν άλλον εχθρό»

O απεσταλμένος του Star Σπύρος Λάμπρου βρέθηκε στην ακριτική Σάμο και καταγράφει την αντίδραση της ελληνικής πλευράς στις ανακοινώσεις των τούρκων ότι θα ενισχύσουν τη στρατιά του Αιγαίου.

«Εμείς είμαστε εδώ, γεννημένοι εδώ, είμαστε Σαμιώτες ακρίτες, είμαστε εθνοφύλακες σε εβδομαδιαία βάση. Αυτό σημαίνει πως είμαστε ετοιμοπόλεμοι ανά πάσα στιγμή. Έχουμε ελαχιστοποιήσει τον φόβο της μάχης ή του πολέμου και λέμε ότι δεν φοβόμαστε τους Τούρκους ούτε κανέναν άλλον εχθρό» περιγράφει εθνοφύλακας στη Σάμο.

«Εμείς ξέρουμε κολύμπι και μπορούμε να κολυμπήσουμε μέχρι τα παράλια της Μικράς Ασίας και να κάνουμε άλλες κινήσεις επιθετικές αν μας ζορίσουν πολύ οι Τούρκοι» προσθέτει.
εθνοφυλακες σαμος

«Έχουμε τα όπλα πάντα δίπλα μας. Ο στρατός μας τα έχει δώσει, μας τα έχει εμπιστεύθει και εμείς τα κουβαλάμε, τα έχουμε στο σπίτι, αν χρειαστεί να τα πάρουμε και να πάμε στις θέσεις μας.»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top