Σάμος: Σαρωτικοί έλεγχοι του λιμενικού – Σε επαγρύπνηση οι εθνοφύλακες

Αποστολή του Star στο νησί

Εκτός ελέγχου βρίσκονται οι Τούρκοι που προσπαθούν να κατασκοπεύσουν τα νησιά με κάθε τρόπο. Το Star και ο Σπύρος Λάμπρου βρέθηκαν στη Σάμο όπου οι εθνοφύλακες σε συνεργασία με το λιμενικό «κόβουν τον βήχα» στους γείτονες αφού από ξηρά και θάλασσα αποτρέπουν κάθε κίνδυνο. 

Κρυμμένοι πίσω από θάμνους έφεδροι αξιωματικοί, εθνοφύλακες καταγράφουν τα πάντα. Φυλακίζουν στον φακό τους όλες τις κατασκοπευτικές κινήσεις της Τουρκίας και απαντούν στον Ερντογάν.

εθνοφυλακες σαμος

«Είμαστε έτοιμοι μέρα και νύχτα. 25 ώρες το 24ωρο. Αποστολή μας η φύλαξη της ιερής γης στην οποία γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε» τονίζει χαρακτηριστικά ο Εμμανουήλ Πέτρου, έφεδρος ταγματάρχης, πρόεδρος εφέδρων αξιωματικών Σάμου και αξιωματικός εθνοφυλακής Σάμου.

«Φορώντας αυτήν την στολή νιώθω ότι είμαι 18 χρονών και είμαι υπερήφανος που την φορώ εδώ και αρκετά χρόνια» προσθέτει.

Οι προκλήσεις συνεχείς. Σκάφος με διακινητές καταγράφει τα πάντα στις ελληνικές ακτές πριν αφήσει μετανάστες. Γίνεται αντιληπτό, καταδιώκεται από το ελληνικό λιμενικό και ακινητοποιείται.

Λιμενικό

Οι κατασκοπευτικές κινήσεις της Τουρκίας συνεχίζονται. Ακόμα και με αλιευτικά περνούν στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Το λιμενικό ξανά τους απομακρύνει. 

Η τουρκική εφημερίδα Γενί Σαφάκ με πρωτοσέλιδο μιλά για 23 ελληνικά νησιά εξοπλισμένα με αμερικανικά όπλα. Μάλιστα αναφέρει αναλυτικά τι οπλισμός υπάρχει σε κάθε νησί. Και αποδέχεται ότι οι Τούρκοι ρίχνουν drones, αλιευτικά ταχύπλοα και διακινητές στο παιχνίδι της κατασκοπίας. Δεν φοβόμαστε λένε οι εθνοφύλακες.

εθνοφυλακας σαμος

«Αν επιχειρήσει ποτέ η Τουρκία να κάνει το ο,τιδήποτε το τίμημα που θα εισπράξει θα είναι πολύ βαρύ. Είμαστε πανέτοιμοι για όλα. Δεν φοβόμαστε τίποτα» περιγράφει ο Γεώργιος Πέτρου, έφεδρος λοχαγός και αντιπρόεδρος συλλόγου εφέδρων αξιωματικών.

 Το Star εντόπισε τους εθνοφύλακες πάνω στο βουνό μεσα στο δασος απεναντι απο την Τουρκία. Από εδώ βλέπουν τα πάντα. Είτε είναι σκάφος με λαθρομετανάστες είτε κάποια τουρκική ακταιωρός. «Δεν χρειάζεται να δούμε ακριβώς περί τίνος πρόκειται. Καταλαβαίνουμε τι έρχεται» μας είπαν οι εθνοφύλακες από τα απόνερα. Τέτοια εμπερία έχουν πλέον. 

Στα σπίτια τους φυλάνε κρυμμένα οι εθνοφύλακες τα όπλα και τα συντηρούν με μία ευχή. Να μην χρειαστεί ποτέ να τα χρησιμοποιήσουν. Αν χρειαστεί όμως είναι έτοιμοι.

«Να μην τολμήσουν να κάνουν κάτι γιατί μπορεί να έρθουν κολυμπώντας και να τους πάνε πίσω τέσσερις. Το όπλο μου είναι μία προέκταση της ζωής μας και ευχόμαστε να μην χρειαστεί να το χρησιμοποιήσουμε. Όμως υπάρχει και ένα όριο. Θα είμαστε αμείλικτοι, σκληροί όταν έρθει η ώρα να το χρησιμοποιήσουμε» αναφέρει ο εθνοφύλακας Βαγγέλης Καπλατζής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top