Ιός Δυτικού Νείλου: Στα 254 τα κρούσματα στην Ελλάδα - 22 οι θάνατοι

Η ενημέρωση του ΕΟΔΥ

ιός Δυτικού Νείλου

Άλλα 19 κρούσματα σοβαρής λοίμωξης του ιού του Δυτικού Νείλου καταγράφηκαν το τελευταίο 7ήμερο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 254 κρούσματα στην Ελλάδα. 

Ιός Δυτικού Νειλού: 25 τα κρούσματα στην Ελλάδα

Συνεχίζεται η κυκλοφορία του ιού του Δυτικού Νείλου στη χώρα μας με τις μολύνσεις μέσω των κουνουπιών να επιμένουν. Σύμφωνα με την εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, άλλα 19 κρούσματα σοβαρής λοίμωξης του ιού του Δυτικού Νείλου καταγράφηκαν το τελευταίο 7ήμερο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 254 κρούσματα.

Συναγερμός από ΕΟΔΥ για τον ιό του Δυτικού Νείλου

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, από την αρχή της περιόδου 2022, μέχρι τις 27/09/2022 (ώρα 11.00), έχουν διαγνωστεί συνολικά 254 εγχώρια κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα.

Από αυτά, τα 166 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και 88 είχαν ήπιες εκδηλώσεις.

Έχουν καταγραφεί 22 θάνατοι σε ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό και με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ, ηλικίας άνω των 61 ετών (με διάμεση ηλικία θανόντων τα 85 έτη).

Δύο επιπλέον θάνατοι ασθενών με διαγνωσμένη λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου αποδόθηκαν σε άλλα σοβαρά συνυπάρχοντα προβλήματα υγείας (δεν συμπεριλαμβάνονται στον συνολικό αριθμό θανόντων).

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top